Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

COMUNICAT DE PRESA

Actualizat: 19.06.2019 - 15:12

Ce este important când cumpărăm un covor pentru zone cu trafic intens

COMUNICAT DE PRESA

Actualizat: 19.06.2019 - 15:12

Alegând un covor profesional pentru un spațiu cu trafic intens, precum o clădire de birouri, o instituție publică sau un centru comercial, nu este un lucru atât de ușor și trebuie luate în considerare mai multe aspecte. În primul rând, este nevoie de covoare profesionale care să nu corespundă doar dintr-un anumit punct de vedere, și anume cel estetic, ci să servească și unor anumite scopuri, în functie de natura spațiului în care sunt folosite și de numărul de persoane care trec prin locul respectiv.

Există câteva calități de bază pe care trebuie să le căutam la un covor pentru business: modelul, culoarea, rezistența și confortul. Însă, scopul lui este mai important decât aspectul decorativ.

Înainte de a te hotărâ să achiziționezi covorașe pentru interior, trebuie să iți pui câteva întrebări cât se poate de realiste și care te vor ajuta să decizi dacă acel covor se potrivește in spațiul de care dispui:

1. Se potrivește covorul cu zona în care este folosit? Trebuie să identifici dacă un anumit design și tip de covor este potrivit spațiului în care va fi folosit, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Acest lucru te va ajuta să alegi tipul covorului, culoarea și designul.

2. Este covorul rezistent? Ia în considerare câti oameni primești în clădire zilnic. Cu cât îți trec mai  multe persoane pragul, cu atât vei avea nevoie de un covor mai rezistent la trafic și uzură.

3. Acest covor se întreține cu ușurință? Curățarea și întreținerea pot fi adevărate provocări pentru foarte multe tipuri de covoare. Nu este eficient să investești prea mult timp și resurse financiare în spălarea, aspirarea și întreținerea covorului.

4. Se încadreaza covorul în bugetul propus? Această întrebare este necesară în special pentru spațiile foarte mari ce trebuie acoperite cu covorașe de exterior sau de interior. Este important să ne încadrăm în buget, mai ales atunci când amenajăm spații de mari dimensiuni, unde se poate ajunge la sume enorme investite pentru decor.

5. Este design-ul covorului atrăgător? Aceasta este ultima, însă nu cea din urma întrebare. Aspectul spațiului care urmează să fie amenajat este esențial, în special atunci când este vorba despre o clădire de birouri, un mall, o pensiune sau un hotel.

Covoarele supuse unui trafic intens vor avea zilnic cantități imrpesionante de murdărie. Pentru astfel de situații, sunt recomandate covoarele în culori mai închise. De exemplu gri, albastru inchis, roșu burgundy, nuante de maro închis sau tonurile de negru sunt perfecte. De asemenea, pe aceste culori nici petele nu vor fi vizibile.

Covorul mai are un alt rol important. Acesta este esențial pentru reducerea zgomotului. De exemplu, în clădirile de birouri sau în hoteluri, unde liniștea este importantă, dacă nu există covoare, se aud pașii persoanelor care tranzitează, mai ales sunetul produs de pantofii cu toc. De aceea, sunt recomandate covorașele HORECA.

Covoarele profesionale sunt în general realizate din fire speciale de nylon, poliamida sau polipropilena și de aceea sunt atât practice, cât și foarte rezistente. Textura lor specială le face ușor de spălat și aspirat și nu au riscul de a intra la apă sau de a-și pierde culoarea.

 

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine