15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleCate Blanchett dezvăluie că a fost hărţuită sexual de Harvey Weinstein

Cate Blanchett dezvăluie că a fost hărţuită sexual de Harvey Weinstein

Actriţa în vârstă de 48 de ani, care a lucrat la mai multe filme produse de Weinstein, spune că a avut întotdeauna “un sentiment negativ” în ceea ce îl priveşte pe producătorul de film şi crede că acesta nu a plăcut-o pentru că nu i-a răspuns solicitărilor, scrie Mediafax.

“Există straturi şi straturi ale hărţuirii sexuale. Am fost vizată, desigur. Nu cunosc multe persoane care să nu fi fost”, a spus actriţa.

Întrebată de Variety dacă Weinstein a hărţuit-o sexual vreodată sau dacă acesta a avut faţă de ea un comportament nepotrivit, Blanchett a răspuns pozitiv, vorbind apoi despre atitudinea de prădător a acestuia şi despre faptul că ţintele erau în principal persoane vulnerabile.

Actriţa nu a oferit alte detalii, dar a adăugat că este important ca acesta să fie judecat pentru faptele sale, pentru a se crea şi un precedent pentru cei care s-au comportat similar.

Blanchett a mai spus că speră ca Weinstein să fie condamnat la închisoare.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

 
În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul “#MeToo” (“Şi Eu”, n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Cate Blanchett, care, anul acesta, va fi preşedintele juriului Palme d’Or la Festivalul de la Cannes (8 – 19 mai), a fost de două ori premiată cu Oscar, pentru rolurile din filmele “Aviatorul/ The Aviator” şi “Blue Jasmine”, de Woody Allen.

Actriţa australiană a mai fost recompensată cu numeroase alte distincţii internaţionale, printre care două premii din partea Screen Actors Guild, două Globuri de Aur şi două BAFTA, precum şi trofeul pentru interpretare la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Printre rolurile sale notabile se numără cele din filmele “Elizabeth”, “Jurnalul unui scandal/ Notes on a Scandal”, “Babel” şi “Strania poveste a lui Benjamin Button/ The Curious Case of Benjamin Button”, dar şi cel al reginei elfilor Galadriel din trilogiile “Stăpânul inelelor” şi “Hobbitul/ The Hobbit”.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă