32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăLifestyleCalitatea aerului din casa ta contează mai mult decât crezi!

Calitatea aerului din casa ta contează mai mult decât crezi!

Acasă… locul unde ar trebui să te simți cel mai bine. Indiferent că lucrezi de acasă și petreci cel mai mult timp în spațiul tău „personal”, sau că este locul în care te retragi pentru a-ți trage sufletul… când ești acasă ai așteptarea de a fi în „elementul tău”.

Dar cum poate fi acest lucru posibil dacă aerul este încărcat?

Ai observat cât de repede se depune praful? Dacă nu aerisești constant riști să ai o senzație permanentă de oboseală, moleșeală… aerul este închis, ești iritabil și totul merge rău.

O casă neaerisită este o casă agitată

Dacă și tu ai constatat că ești agitat acasă, că atmosfera nu este plăcută, că te doare capul, îți curge mereu nasul sau… dimpotrivă… este mereu uscat, dacă nu te poți relaxa și te-ai învățat să consideri agitația drept stare naturală de a fi… atunci probabil că nu aerisești suficient.

Și e, oarecum, normal. Vara ai vrea să fie răcoare… dar dacă ții prea mult ferestrele deschise, de cele mai multe ori te trezești cu mai multă căldură decât ai vrea. Așa că dai drumul la aerul condiționat și apoi te lupți cu durerile de cap.

Iarna, pe de altă parte, dacă ții prea mult ferestrele deschise… ai impresia că deschizi și contul, pentru că facturile explodează. În plus, aerul este plin de virusuri și bacterii care abia așteaptă să colonizeze încăperile tale.

Ventilația cu recuperare de căldură: soluția pentru liniște și sănătate

Așadar, există o soluție perfectă care te scapă de grija facturilor exagerate, precum și de îmbolnăvirile datorate aerului viciat. Este vorba despre ventilația cu recuperare de căldură.

Aceasta se instalează în locuință și are rolul de a-ți asigura în permanență un aer curat, la o umiditate optimă, scăpându-te de excesul de dioxid de carbon, de igrasie, mucegai, praf, bacterii, virusuri și nu numai.

Este o modalitate foarte inteligentă și deloc solicitantă (nu trebuie să îți aduci tu aminte să aerisești) de a obține atmosfera perfectă în locuința ta.

Cum funcționează sistemul de ventilație cu recuperare de căldură?

Simplu: aerul din încăpere, încărcat, va fi eliminat în permanență. În locul lui va intra, prin anemostatesau prin grilele de ventilație, unul curat și filtrat, care preia temperatura celui care iese din sistem.

Așa se face că vara nu te mai lupți cu aerul condiționat, în timp ce iarna economisești până la 30% din factura la încălzire.

Ca o recapitulare: acasă vrei să te simți bine, să nu ai griji suplimentare și stres. Sigur nu vrei să te îmbolnăvești. Așa că sigur te va bucura să știi că ai opțiunea de a avea:

–          aer curat în permanență;

–          o casă fără mucegai, igrasie, condens și umiditate;

–          un aer pur, fără mirosuri neplăcute;

–          facturi mai mici la încălzire sau răcire;

–          aerisire fără poluare fonică;

–          o casă fără praf și gaze periculoase;

–          liniște.

Așadar, dacă și tu vrei să te simți cel mai bine ACASĂ, atunci e momentul să faci ceva pentru tine: cere ofertă de preț de la Ecocald și alege cel mai bun sistem pentru tine!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă