21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleBugetul limitat nu te va mai împiedica să citești

Bugetul limitat nu te va mai împiedica să citești

Rste de interes pentru tine și, poate cel mai important lucru, cărțile sunt un mijloc de relaxare dar și de auto-educare. Cărțile au un impact pozitiv și asupra vieții și psihicului copiilor cărora li se citește și care, mai apoi, continuă această activitate pe cont propriu.

            Lectura este de departe o activitate care îți aduce beneficii enorme atât pe termen scurt, cât și pe o perioadă îndelungată. Iată care sunt cele mai importante motive pentru care este foarte important să citești:

 

·         Este distractiv și are costuri reduse

Nu este nevoie să cheltui o avere pe acestă pasiune, mai ales că pe toate site-urile de specialitate vei găsi cărți la reducere, astfel că te vei bucura de o mai mare varietate de volume achiziționate. Anticariatul este varianta cea mai potrivită atunci când nu dispui de un buget foarte mare, dar vrei totuși să îți cumperi cărți. Pe lângă bucuria de a te plimba printre miile de volume aranjate în rafturi, ai șansa să găsești comori literare pe care le poți achiziționa cu o investiție minimă, mai ales că unele anticariate oferă chiar și cărți sub 3 lei.

 

·         Îți îmbunătățești memoria

Multe studii au arătat că cititul te ajută să te concentrezi mai bine și îți menține memoria activă, astfel încât să poți ține pasul cu acțiunea cărții precum și cu rolurile personajelor pe care tu le întâlnești pe parcursul lecturii. Când citești, îți folosești atât memoria pe termen scurt cât și memoria pe termen lung, fapt care duce la o mai bună funcționalitate a creierului.

 

·         Îți dezvolți imaginația și creativitatea

Prin modul de scriere al cărților de ficțiune, autorii îți permit să-ți imaginezi personajele, locurile în care acțiunea are loc, fapt care te ajută să îți dezvolți creativitatea și fantezia și să descoperi viața prin noi modalități de gândire și observare a mediului înconjurător.

 

·         Îți extinzi vocabularul

Lectura te ajută în primul rând să-ți dezvolți vocabularul. Când citești descoperi cuvinte noi, expresii și stiluri de scriere diferite, iar cu cât parcurgi mai multe cărți, cu atât și comunicarea ta va fi una complexă, ceea ce va duce la o relaționare eficientă cu ceilalți și la un parcurs academic mai bun.

 

·         Acumulezi informații noi

Cărțile, până nu demult, erau principala sursă de informații, însă acest lucru nu s-a schimbat nici în zilele noastre foarte mult, deși am avansat din punct de vedere tehnologic. Cititul este activitatea prin care dobândești noi informații din orice domeniu te interesează și despre orice subiect care îți place.

 

·         Te ajută să te relaxezi

După o zi plină de activități stresante, cea mai bună modalitate de a avea un somn liniștit în timpul nopții, este să citești înainte de culcare. Subiectul despre care citești te ajută să ajungi la pacea interioară, să fii mai calm și mai relaxat. Evadarea din cotidian în lumea magică pe care ți-o oferă cărțile este cea mai rapidă metodă de a te elibera de problemele cotidiene.

 

·         Te inspiră să creezi o lume mai bună

Cititul îți înseninează viața și îți oferă toate mijloacele prin care și tu le poți face celor dragi viața mai frumoasă. Lectura te ajută să înțelegi mai bine emoțiile și stările celor din jurul tău, să-ți dezvolți empatia și astfel vei putea să le fii alături în diferitele momente ale vieții.

 

      Fie că ești un cititor împătimit și cunoști deja beneficiile cititului, fie că ești o persoană care își dedică mai puțin timp acestei activități, dar îți dorești să începi să te bucuri de tot ceea ce lectura îți oferă, fără să-ți depășești bugetul, te invităm să descoperi ofertele puse la dispoziție de site-urile editurilor sau anticariatelor și să te convingi de toate aceste beneficii.

 

Cele mai citite

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

Prins în timp ce comercializa peste 2 kilograme substanță cristalină 4-MMC

La data de 10 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au decis să...
Ultima oră
Pe aceeași temă