14.4 C
București
luni, 3 octombrie 2022
AcasăLifestyleBeautyMerită să investești în tratamentul cu Dermapen™ 4?

Merită să investești în tratamentul cu Dermapen™ 4?

Pielea ta nu trebuie neapărat să îți reflecte vârsta, stilul agitat de viață, grijile, fosta relație dezastruoasă cu solarul ori luptele purtate în adolescență cu acneea. Cum să alegi ce-i mai bine pentru tine și ce merită cu adevărat investiția? Întrucât interesul legat de tratamentul cu microneedling sau inducție de colagen, în special cel efectuat cu Dermapen™, a cunoscut o creștere exponențială în ultima perioadă, am întrebat medicii dermatologi din clinicile SKiN MedSpa ce ar trebui să știi despre această procedură și dacă îți poate întineri și vindeca cu adevărat pielea, așa cum se laudă.

Ce este Dermapen™? 

Dermapen™ este un dispozitiv medical revoluționar, care arată ca un stilou, la capătul căruia se află 16 microace ce acționează asupra dermului. Este considerat cel mai performant dispozitiv de microneedling și de stimulare celulară din lume.

Acesta creează niște microperforații în piele și încurajează producția de colagen și refacerea și vindecarea pielii, rezolvând numeroase probleme de pe față și corp precum: diferite tipuri de cicatrici, riduri, linii fine, pete pigmentare, melasmă, pori dilatați, ten cu aspect neuniform, ten obosit, piele laxă, vergeturi.

Medicii dermatologi îl folosesc ca instrument medical deoarece poate vindeca toate tipurile de cicatrici: cicatricile profunde, atrofice, inclusiv cicatrici chirurgicale, post-arsuri și post-acneice.

Care sunt beneficiile tratamentului cu Dermapen™ ? 

Tratamentul cu Dermapen™ se bazează pe răspunsul natural de vindecare al organismului care apare în urma microleziunilor efectuate de dispozitiv. Dermapen™ produce până la 1000 de microînțepături pe secundă, iar adâncimea de penetrare este hotărâtă de medicul dermatolog, în funcție de nevoile pacientului.

Efectele apar nu doar în urma acțiunii mecanice, dar și prin introducerea substanțelor active în straturile profunde ale pielii. Prin crearea acestor microcanale, pielea absoarbe cu 80% mai mulți nutrienți topici, iar produsele utilizate au un efect potențat, mult mai puternic.

În ceea ce privește beneficiile, în primul rând, tratamentul cu Dermapen™ rejuvenează aspectul pielii din interior spre exterior, prin reducerea liniilor fine, a ridurilor, estomparea porilor dilatați și uniformizarea texturii acesteia.

Fața, zona buzelor, zona ochilor, urechile, gâtul, decolteul, dar și zona mâinilor  sunt toate tratate cu precizie, obținându-se și un efect rapid de lifting, de  conturare mai exactă a trăsăturilor feței. Cât de rapid? După o singură ședință vei vedea o îmbunătățire a modului în care se prezintă fața ta, dar rezultatele sunt cumulative și de aceea este bine să respecți schema de tratament prescrisă de medic pentru tenul tău.

În al doilea rând, Dermapen™ funcționează foarte bine în estomparea aspectului cicatricilor noi și vechi. Dermapen™ 4 este singurul dispozitiv de microneedling cu o setare specială și un protocol dedicat pentru abordarea cicatricilor profunde, atrofice, inclusiv cicatrici chirurgicale, provocate de arsuri, cicatrici post-acneice, dar și a vergeturilor.

Nu în ultimul rând, Dermapen™ dă rezultate excelente în problemele de hiperpigmentare ale pielii, fiind potrivit pentru toate fototipurile. De asemenea, tratamentul cu Dermapen™ s-a dovedit eficient și în cazurile  de hipopigmentare produsă de vitiligo. Din punct de vedere clinic, dispozitivul  funcționează în patru moduri pentru a inversa producția de hiperpigmentare și melasmă.

Schemele de tratament pentru fiecare afecțiune cutanată sunt stabilite de medicul dermatolog, dar, în medie, atât pentru rejuvenare, cicatrici, cât și pentru pete pigmentare sunt necesare între 4 și 6 ședințe.

Dermapen™ 4 versus alte tipuri de dispozitive de microneedling

  • Dermapen™ 4 este singurul dispozitiv din piață a cărui penetrare poate fi setată până la 3 mm. Tehnologia AOVN, calibrează automat viteza motorului, presiunea și penetrarea pentru o precizie țintită, astfel că pielea nu este ruptă sau lezată de acțiunea mecanică a acelor.
  • Diferența între Dermapen™ 4 și alte tipuri de Dermapen™ constă în faptul că primul garantează un tratament mai rapid și net superior, conferindu-i pacientului un confort mai mare, datorită penetrării exacte și sigure, fără ca pielea să fie agresată în mod inutil.
  • Dermapen™ 4 folosește 16 microace care pot fi setate să acționeze în 4 viteze, ceea ce permite oscilarea lor cu până la 120 de rotații pe secundă.
  • Tratamentele cu Dermapen™ 4 sunt mai eficiente pentru vergeturi față de anumite tipuri de echipamente laser mai vechi. Dermapen™ 4 elimină riscul de leziune și de hipopigmentare, promovând în același timp optimizarea funcției celulare.
  • Dermapen™ 4 folosește ace care pătrund în piele și provoacă mii de microleziuni în unghi vertical, ceea ce asigură o penetrare mai rapidă, cât și mai precisă a fiecărui ac în parte. 
  • Tratamentul de microneedling cu Dermapen™ 4 este mai puțin agresiv în comparație cu laserul și peeling-ul chimic, iar avantajul său, spre deosebire de alte tratamente, este că rezolvă numeroase probleme ale pielii printr-o singură metodă.

Dermapen™ în clinică sau acasă?

Tratamentul de inducție de colagen cu Dermapen™ nu poate fi realizat la domiciliu, deoarece nu se urmează protocolul de siguranță și igienă necesar, iar rezultatele pot fi compromise, existând un mare risc de infectare involuntară.

În plus, dispozitivele pe care le poți comanda acasă au efecte minime în comparație cu microneedling-ul efectuat de către medicul dermatolog. Acele nu sunt de cea mai bună calitate, pot răni pielea și pot provoca mai mult rău decât bine.

Cu Dermapen™ 4, inducția de colagen se realizează cu ace extrem de fine, aproape invizibile, care permit o penetrare ușoară a pielii, astfel încât doar să stimuleze producția proprie de colagen și elastină, fără a răni inutil pielea.

În cazul unui ten acneic, este cu atât mai periculoasă o astfel de procedură, deoarece apare riscul de împrăștiere a bacteriei responsabile pentru instalarea acneei și se poate provoca o formă de acnee mai virulentă, de care nu scapi atât de ușor. În cazul folosirii dispozitivului Dermapen™ de către medic, într-un mediu controlat, dispare complet risc de contaminare cu impurități. În plus, stiloul are o protecție patentată a membranei cu rol anti-reflux. Mai mult decât atât, prețul unui tratament complet cu Dermapen™ este accesibil, iar în cazul în care achiziționezi întreg pachetul de ședințe, prețul devine și mai atrăgător. Rezultatele sunt vizibile de la prima ședință, iar siguranța  și faptul că bugetul tău nu este afectat de investiție nu merită riscul pe care ți-l asumi prin simulacrul de tratament de microneedling efectuat acasă.

Cele mai citite
00:01:01

Lula da Silva spune că este pregătit pentru votul final al Braziliei

Lula da Silva nu a câștigat din primul tur al alegerilor prezidențiale, dar spune că este gata pentru votul final al cetățenilor Braziliei. Candidatul de...

Budapesta dă un pic înapoi și adoptă primele măsuri împotriva corupției

Parlamentul de la Budapesta a aprobat, luni după-amiază, primele măsuri pentru combaterea corupției, menite să atenueze preocupările formulate de Comisia Europeană, care blochează fonduri...

Președintele Iohannis e supărat pe plagiatori, premierul Ciucă se simte vizat

Președintele Iohannis a găsit imediat un înlocuitor pentru Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației. Șeful statului a avertizat cu acest prilej că...
Ultima oră
Pe aceeași temă