11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

GALERIE FOTO Copii în câmpul muncii, în America de acum 100 de ani

La începutul secolului XX, forța de muncă din Statele Unite era puțină, iar legile privind angajarea copiilor erau rareori aplicate ori inexistente. În timp ce americanii din epocă acceptau angajarea copiilor la muncile din gospodăriile familiale, nu conștientizau participarea lor la alte formă de muncă.

 În 1908, fotograful Lewis Hine a fost angajat de către nou-înființatul Comitet Național pentru Angajarea Copiilor (CNAP) să documenteze copiii care muncesc și locurile lor de muncă la nivel național. Excelentele sale portrete au surprins tineri mineri, lucrători la moară, culegătorii de bumbac, angajați în industria tutunului, distribuitori de ziare sau juniori trăgând din greu în alte domenii.

Imaginile lui Hine (vezi galeria foto) au fost folosite de reformatori pentru a sensibiliza opinia publică și politicienii americani pentru a elabora o legislație unitară, care să protejeze tinerii muncitorii sau să interzică încadrarea lor în muncă. După mai multe încercări eșuate în Congres, CNAP a propus o lege care a fost votată în 1938, referitoarela condițiile de muncă ale copiilor, act normativ rămas în vigoare până azi, care restricționează angajarea oricărei persoane sub vârsta de 16 ani, scrie The Atlantic.

Ultima oră
Pe aceeași temă