15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăLifestyleAzi pe scena Mondialului

Azi pe scena Mondialului

Noua Zeelandă – Slovacia

Cu două săptămâni în urmă, naţionala Noii Zeelande a obţinut o victorie senzaţională în Austria, într-un meci amical, învingând cu 1-0 puternica formaţie a Serbiei. Peste numai câteva zile însă, aceiaşi jucători au pierdut cu 0-2 împotriva reprezentativei statului Chile, şi toată lumea s-a întrebat care e adevărata faţă a jucătorilor antrenaţi de Ricki Herbert, un neozeelandez de 49 de ani, de mai bine de cinci ani în fruntea echipei. Vom vedea, pro­babil azi, când neozeelan­dezii întâlnesc Slovacia, o for­maţie care debutează la un turneu final mondial („moşte­nirea” palmaresului fostei echipe a Cehoslovaciei este a Cehiei) şi în care au şanse să joace şi „românii” Kuciak (legitimat la Vaslui) şi Kozak (FC Timişoara). Meciul are loc de la ora 14.30.

Coasta de Fildeş – Portugalia

Atacantul Didier Drogba (foto), care a fost operat, în urmă cu 10 zile, după o fractură la antebraţul drept, şi-a reluat antrenamentele cu echipa Coastei de Fildeş, însă selecţionerul Sven-Goran Eriks­son a menţinut misterul privind o eventuală participare a sa în meciul cu Portugalia. „Totul evo­luează foarte bine. El se simte din ce în ce mai bine”, a declarat Eriksson, citat de AFP. Drogba face un antrenament individualizat, evitând contactele şi având braţul drept imobilizat într-o atelă. De partea cea­laltă, deloc mai relaxat, Cris­tiano Ronaldo, care nu a mai marcat de 16 luni pentru Portugalia,  nu este totuşi îngrijorat din această cauză. „Muncesc ca de obicei. Dumnezeu ştie cine munceşte şi cine merită”, a declarat Ronaldo. Meciul are loc de la ora 17.00.

Brazilia – Coreea de Nord

Jucătorii naţionalei Coreii de Nord au avut câteva apariţii rare în presă, pentru a asigura să nu pornesc învinşi în meciul cu Brazilia, prima lor adversară la Cupa Mondială. An Yong-Hak consideră că Brazilia este cea mai puternică echipă din lume. „Şansele noastre nu sunt mari, dar nu pot spune că sunt nule. O mentalitate de învingători, o mare putere de organizare şi o unitate în luptă, acestea sunt elemente mai prezente la noi decât la brazilieni”, a declarat fotbalistul. Jong Tae-se crede că echipa nord-coreeană nu are de ce să se teamă în „grupa morţii”, cu Brazilia, Coasta de Fildeş şi Portugalia. „Nu credem că nu avem nici o şansă”, a afirmat el. Meciul are loc de la ora 21.30.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă