17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde de euro. Proiectul este blocat de luni de zile, iar astăzi a fost aprobat.

Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor extern de aproximativ 89 de miliarde de euro pentru Ucraina, Israel și alți aliați ai SUA, într-o sesiune rară de sâmbătă, în timp ce democrații și republicanii s-au unit după luni de rezistență din partea dreptei dure față de reînnoirea sprijinului american pentru respingerea invaziei Rusiei, notează Euronews.

Cu un vot copleșitor, ajutorul de 57 de miliarde de euro pentru Ucraina a fost adoptat în câteva minute, o dovadă puternică în contextul în care legislatorii americani se întrec în a oferi o nouă rundă de sprijin american pentru aliatul devastat de război. Mulți democrați au aplaudat în plenul Camerei și au fluturat steaguri ale Ucrainei.

Ajutorul pentru Israel și ceilalți aliați a fost, de asemenea, aprobat cu o marjă sănătoasă.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat că este “recunoscător” ambelor partide din Cameră și “personal președintelui Mike Johnson pentru decizia care menține istoria pe drumul cel bun”, a declarat el pe X, fostul Twitter.

“Mulțumesc, America!”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...
Ultima oră
Pe aceeași temă