1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaZelenski i-a cerut lui Donald Trump să-și prezinte public „planul de pace”...

Zelenski i-a cerut lui Donald Trump să-și prezinte public „planul de pace” pentru Ucraina

Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a cerut fostului preşedinte american Donald Trump să-și prezinte public “planul de pace” menit să pună capăt războiului din Ucraina, notează Rador Radio România, potrivit stiripesurse.ro.

Totodată, președintele ucrainean a subliniat importanța “liniilor roșii” și a avertizat că Ucraina nu va lua în considerare niciun plan de pace care să prevadă renunţarea la teritoriile sale.

“Prin urmare, dacă ideea este să luăm o parte din teritoriul nostru și să i-o dăm lui Putin, atunci, aceasta nu este o formulă pentru pace” – a afirmat Zelenski, marţi seară, după ce a vorbit la Adunarea Generală a ONU.

Amintim că într-o intervenţie recentă, Trump a susținut că autoritățile de la Kiev ar fi putut evita pierderea a “sute de mii de vieți omenești”, dacă cedau în fața lui Putin. Totodată, Donald Trump a promis din nou că în calitate de președinte al SUA, ar pune imediat capăt războiului.

Trump spune că vrea să fie intermediar între Putin și Zelenski

Fostul președinte Donald Trump a anunțat că vrea să fie intermediar între Putin și Zelenski, pentru a ajuta la încetarea războiului din Ucraina.

Donald Trump a declarat că își propune să se întâlnească cu Vladimir Putin și, separat, cu Volodimir Zelenski.

“Eu nu gândesc în termeni de câștig și de pierdere. Eu gândesc în ceea ce privește soluționarea, pentru a opri uciderea tuturor acestor oameni”, a declarat fostul președinte Trump în cadrul CNN Town Hall. Trump a mai susținut că, dacă el ar fi președinte în funcție, ar putea determina încetarea războiului în Ucraina în 24 de ore.

Potrivit CNN, evenimentul la care a participat Trump s-a desfășurat la data de 10 mai 2023 în New Hampshire.

Acum un an, Donald Trump dezvăluia că știa de multă vreme despre dorința președintelui Vladimir Putin de a ocupa Ucraina. Trump mai spunea că Putin însuși i-a vorbit despre acest plan, pe când era președinte al SUA.

Donald Trump (76 de ani) ar dori să candideze, în anul 2024, pentru un nou mandat de președinte al SUA. Trump s-ar putea confrunta din nou, în acest caz, cu actualul lider de la Casa Albă, Joe Biden.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:25

VIDEO. Filipine condamnă acțiunile Chinei în Marea Chinei de Sud

Filipine a condamnat "acțiunile ilegale și agresive" ale Chinei în Marea Chinei de Sud, afirmând că paza de coastă chineză a tras cu tunul...

Ministrul rus de Externe și-a anulat brusc prezența la Forumul de la Doha, unde se discuta situația din Orientul Mijlociu. Lavrov a trimis un...

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și-a anulat brusc participarea la Forumul de la Doha (Qatar), în ciuda faptului că era așteptat acolo...
Ultima oră
Pe aceeași temă