33.5 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaZelenski crede că ruperea barajului Kahovka este "o bombă ecologică de distrugere...

Zelenski crede că ruperea barajului Kahovka este “o bombă ecologică de distrugere în masă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a descris marţi seara ruperea barajului Kahovka din sudul Ucrainei drept “o bombă ecologică de distrugere în masă” şi a spus că doar eliberarea întregii ţări ar putea garanta că noi acte “teroriste” nu vor mai avea loc, informează Reuters.

“O astfel de distrugere deliberată de către ocupanţii ruşi şi alte structuri a centralei hidroelectrice este o bombă ecologică de distrugere în masă”, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski în intervenţia sa video zilnică, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele Zelenski a mai spus că distrugerea barajului “nu va opri Ucraina şi ucrainenii. Ne vom elibera întreg pământul. Numai eliberarea completă a pământului ucrainean de sub ocupanţii ruşi va garanta că nu vor mai exista astfel de atacuri teroriste”.

Video: Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă

Hidrocentrala de la Kakhovka din Ucraina e distrusă, dar încă nu se știe cauza exactă pentru acest dezastru petrecut recent.

Un torent de apă a năvălit printr-o gaură deschisă, dintr-un baraj de pe râul Nipro, care desparte forțele ruse și ucrainene din sudul Ucrainei, marți (6 iunie), inundând o porțiune a zonei de război și forțând sătenii să fugă, potrivit Reuters.

Videoclipul obținut de Reuters a arătat construcția barajului parțial scufundată în apă.

Reuters a putut verifica locația videoclipurilor ca fiind barajul Nova Kakhovka. Caracteristicile clădirii, semnalizarea, aspectul drumului și alte structuri din jurul barajului s-au potrivit cu fișierul și imaginile din satelit.

Ucraina a acuzat Rusia că a aruncat în aer barajul din interior, aceasta fiind o crimă de război deliberată. Oficialii instalați din Rusia au dat relatări contradictorii, unii dând vina pe bombardamentele ucrainene, alții spunând că barajul a explodat de la sine.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:45

VIDEO: Papa Francisc susține că oamenii nu ar trebui să vadă migranții care mor pe mare ca pe niște simple numere

Papa Francisc a spus că oamenii nu ar trebui să vadă migranții care mor pe mare ca pe niște simple numere, în timp ce...

Rusia – Ucraina, ziua 677: Cel puțin un mort și 15 răniți, într-un atac asupra orașului Kremenciuk

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 15 rănite, între care un copil, ieri, într-un atac al forţelor ruse care a vizat...

Președintele CJ Vaslui, pus sub acuzare pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au informat că s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies