23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalXi Jinping îl felicită pe Erdogan pentru realegerea în funcția de președinte...

Xi Jinping îl felicită pe Erdogan pentru realegerea în funcția de președinte al Turciei

Președintele chinez Xi Jinping l-a felicitat, luni, 29 mai pe Recep Tayyip Erdogan pentru realegerea sa în funcția de președinte al Turciei.

China și Turcia sunt țări importante în curs de dezvoltare și piețe emergente, iar cele două state împărtășesc interese comune largi, a precizat Xi în mesajul său de felicitare.

De-a lungul anilor, relațiile strategice de cooperare China-Turcia au menținut ritmul de dezvoltare, a afirmat Xi, adăugând că o cooperare practică în diverse domenii a înregistrat progrese pozitive.

Xi a spus că acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor bilaterale și și-a exprimat dorința de a lucra cu Erdogan pentru a înțelege și a se sprijini reciproc în chestiuni care privesc interesele de bază și preocupările majore ale țărilor lor respective, cu scopul de a promova dezvoltarea susținută, solidă și stabilă a relațiilor de cooperare strategică China-Turcia.

Mao Ning, purtătoare de cuvânt a ministerului chinez de externe, îi trimisese deja un mesaj de felicitarea şefului statului turc, reales duminică, subliniind că China acordă “o mare importanţă relaţiilor cu Turcia”, notează Agerpres.

“Încurajăm Turcia să urmeze calea dezvoltării corespunzătoare condiţiilor naţionale şi sperăm că Turcia va continua să facă progrese în dezvoltare sub conducerea preşedintelui Erdogan”, a adăugat ea.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Românii, apetit pentru vizitarea orașelor din țară

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își...

Cupa Mondială de Rugby. Scoția a zdrobit România cu 84 – 0

Scoția, una dintre cele mai bune echipe de rugby din lume, a învins România cu 84 - 0. Meciul s-a jucat în Grupa B a...

Zeci de percheziții în mai multe județe – Operațiune masivă a autorităților

”La data de 1 octombrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, efectuează 44...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies