13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiVom avea un nou pod peste Prut. Ce detalii a oferit Cătălin...

Vom avea un nou pod peste Prut. Ce detalii a oferit Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat luni pe Facebook că se lucrează la îmbunătățirea infrastructurii dintre România și Republica Moldova. Conform acestuia, Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni.

Este vorba de podul de la Galați – Giurgiulești, pe DN 2B, care a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 de metri. Execuția lucrărilor la acesta a pornit în iulie și se va încheia peste 9 luni. Se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută.

Conform ministrului, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfășura la podul de la Sculeni, pe DN 24, podul de la Oancea – Cahul, pe DN 26A, și podul de la Albița – Leușeni, pe DN 24B.

Cătălin Drulă anunță că studiul de fezabilitate pentru podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni, e finalizat, iar licitația de proiectare și execuție va fi lansată după ce va fi obținut acordul de mediu aflat în procedură.

„Accesul peste râul Prut devine astfel mai ușor și mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetățenilor României și cei ai Republicii Moldova”, a transmis Cătălin Drulă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă