26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiVizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea...

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul Kalervo Kummola. Oaspeții regali au purtat apoi un dialog cu gazdele în Salonul de Onoare. La vizită a luat parte Excelența Sa doamna ambasador Maria Ligor, transmite Familia Regală a României.

În continuare, în prezența membrilor Consiliului Local, a avut loc un dejun oficial oferit de primar, în Sala Mare a primăriei. Pe parcursul dejunului au făcut scurte prezentări președintele Universității din Tampere, domnul Keijo Hämäläinen, și CEO Business Tampere, domnul Harri Airaksinen. În încheiere, a luat cuvântul Majestatea Sa.

În cursul după-amiezii, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Universitatea din Tampere. Vicepreședintele universității, profesorul Jarmo Takala, a întâmpinat oaspeții regali. Au făcut prezentări profesorul Mircea Guină, de la Facultatea de Inginerie și Știintele Naturii, și profesorul Rinna Kullaa, de la Facultatea de Științe Sociale, Catedra de Istorie Globală. Au fost prezenți profesori ai universității. Majestatea Sa și Alteța Sau Regală au purtat apoi un dialog cu profesorii prezenți.

vizită regală Tampere Finlanda comunitatea românească,vizită regală,Tampere Finlanda,comunitatea românească

Foto Facebook Familia Regală a României, Muzeul Milavida din Tampere, 19 iunie 2024

În încheierea zilei de miercuri, oaspeții regali au vizitat Muzeul Milavida din Tampere, unde s-au întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești. Au participat doamna Anna Lyyra-Seppänen, directoarea muzeului și doamna Mari Lind’s, curator-șef. Oaspeții au fost invitați să vizioneze expoziția “Masterpieces of Fashion”, iar apoi au ascultat o succintă prezentare a istoriei muzeului și a familiei Nottbecks, fondatorii companiei Finlayson.

În salonul principal al muzeului, a avut loc întâlnirea cu membri ai Asociației România-Finlanda și ai Asociației de Prietenie Finlanda-România-Moldova din Tampere, alături de reprezentanți ai societății civile din municipiul Tampere. Dialogul a fost deschis de ambasadorul României, care a invitat apoi pe Majestatea Sa să se adreseze celor prezenți. A rostit un cuvânt de răspuns doamna Adriana Vasilache, vicepreședinta Asociației România-Finlanda.

Luxemburg: Expoziție dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană

În seara de miercuri, 22 mai, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români din Marele Ducat al Luxemburgului, la Centrul Cultural Scheiss, potrivit romaniaregala.ro.

În sala mare a fost vernisată expoziția dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană. Expoziția a fost admirată în luna martie la Bruxelles, la sediul central al NATO, atunci când au fost sărbătoriți 20 de ani de la intrarea României în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Sărbătoarea de la Luxemburg a fost organizată de Ambasada României în Marele Ducat împreună cu Asociația Luxemburg România, condusă de doamna Crina Eniță. Au luat doamna ambasador Livia Rusu și doamna Eniță, iar apoi au rostit un cuvânt de bun-găsit Majestatea Sa și Principele Radu. A fost prezent la întâlnire directorul Statului Major al Apărării din România, generalul de brigadă Valentin Brânzei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă