29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

VIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele provocate de forțele sale în timpul războiului.

Zelenski, care spune că Rusia încearcă să distrugă cât mai mult din infrastructura Ucrainei, a declarat că un astfel de acord ar arăta națiunilor care plănuiesc acte agresive că vor trebui să plătească pentru acțiunile lor.

„Invităm țările partenere să semneze un acord multilateral și să creeze un mecanism care să asigure că toți cei care au avut de suferit de pe urma acțiunilor rusești pot primi compensații pentru toate pierderile suferite”, a spus el.

Zelenski a precizat că, în cadrul unui astfel de acord, fondurile și proprietățile rusești din țările semnatare vor fi confiscate. Acestea ar fi apoi direcționate către un fond special de compensare.

Canada a declarat luna trecută că își va modifica legea privind sancțiunile pentru a permite ca activele străine confiscate și sancționate să fie redistribuite ca despăgubiri pentru victime sau pentru a ajuta la reconstrucția unui stat străin în urma unui război.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...

Bali lansează o viză de nomad digital care îți permite să rămâi acolo timp de 5 ani

Indonezia speră să atragă mai mulți angajați care pot să lucreze remote (n.r. de la distanță) în țară cu o nouă viză pentru nomazi digitali. Viza...
Ultima oră
Pe aceeași temă