21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO - Șeful NATO: "Nu vă puneți în pericol securitatea pentru profit...

VIDEO – Șeful NATO: „Nu vă puneți în pericol securitatea pentru profit economic!”

Țările occidentale nu trebuie să își pună în pericol securitatea în schimbul profitului economic, a avertizat marți, 24 mai, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, referindu-se la dezbaterile privind utilizarea tehnologiei chineze în rețelele 5G și la gazoductul Nord Stream 2 pentru gazele rusești.

„Trebuie să recunoaștem că alegerile noastre economice au consecințe asupra securității noastre. Libertatea este mai importantă decât comerțul liber, protecția valorilor noastre este mai importantă decât profitul”, a declarat Stoltenberg în fața liderilor de afaceri la Forumul Economic Mondial din stațiunea elvețiană Davos.

„Nu pledez împotriva comerțului cu China, dar spun că, de exemplu, controlul asupra rețelelor 5G este de o importanță vitală pentru securitate. Nu putem spune că, în interesul profiturilor și al comerțului liber, deschidem pur și simplu aceste rețele și pentru furnizori care, de fapt, nu sunt de încredere când vine vorba de securitatea noastră”, a adăugat Stoltenberg.

Statele Unite fac de mult timp presiuni asupra țărilor europene și a altor țări pentru a exclude tehnologia chineză din rețelele 5G.

Washingtonul consideră că producătorul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei este un braț al mașinăriei de supraveghere globală a Partidului Comunist Chinez.

Huawei, care joacă un rol de lider în momentul în care lumea telecomunicațiilor se pregătește pentru tehnologia wireless de ultimă generație, a negat în mod repetat că spionează pentru statul chinez.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă