25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Momentul în care Putin și Erdogan se întâlnesc

VIDEO: Momentul în care Putin și Erdogan se întâlnesc

Președinții Vladimir Putin și Tayyip Erdogan s-au întâlnit pentru a doua oară în două săptămâni, după ce Turcia a contribuit la medierea unui acord pentru reluarea exporturilor de cereale din Ucraina, care au fost blocate de invazia Rusiei.

Întâlnirile dintre cei doi bărbați subliniază legăturile complexe ale țărilor în materie de cooperare și război.

Susținătorii președintelui Erdogan spun că, acordul care ar putea frâna creșterea vertiginoasă a prețurilor mondiale la alimente, subliniază importanța contactelor diplomatice ale Turciei, membră NATO, cu ambele părți.

Deși Turcia a criticat invazia rusă și a furnizat arme Ucrainei, a rupt relația cu aliații occidentali prin faptul că nu a impus sancțiuni Rusiei.

Legăturile sale cu Rusia variază de la o strânsă cooperare în ceea ce privește aprovizionarea cu energie la competiția militară în Siria, Libia și Azerbaidjan.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

4 motive pentru care ar trebui să oferiți cadouri personalizate

Lumea continuă să evolueze într-un ritm frenetic și multe lucruri care erau ideale sunt acum considerate „de modă veche”, în timp ce modalități noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă