21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaVIDEO: Locuitorii Moscovei își iau rămas bun de la McDonald's

VIDEO: Locuitorii Moscovei își iau rămas bun de la McDonald’s

Luni, moscoviții și-au exprimat atât tristețea, cât și indiferența, în timp ce McDonald’s a devenit unul dintre cele mai mari branduri globale care și-a confirmat ieșirea din Rusia.

Lanțul american de fast-food și-a prezentat planurile de a-și vinde toate restaurantele după ce a operat în țară timp de peste 30 de ani, în urma deciziei Rusiei de a trimite trupe în Ucraina în februarie.

„Este trist, bineînțeles”, a declarat luni pentru Reuters clientul Stella, „pentru că sunt deja obișnuită să mănânc înghețata mea preferată, pentru care am venit aici astăzi. Dar, în principiu, atunci când vine ceva nou este mai bun, așa că vom aștepta și vom vedea.”

Alți moscoviți au fost mai puțin îngrijorați, exprimându-și speranța că ceea ce va înlocui în cele din urmă faimosul lanț de burgeri ar putea avea propriile beneficii.

Nikita, un locuitor al Moscovei, a declarat pentru Reuters: „Cumva am reușit să trăiesc timp de 18 ani fără McDonald’s în Siberia și totul a fost destul de bine. Nu cred că economia rusă se va clătina din cauza ieșirii McDonald’s din Rusia. Într-adevăr, nu s-a întâmplat nimic rău. Se va întoarce sub o altă marcă, cu un meniu cu aspect ușor diferit. Asta este tot.”

În martie, McDonald’s a decis să își închidă restaurantele din țară, inclusiv emblematica locație din Piața Pușkin din centrul Moscovei – un simbol al capitalismului american înfloritor în rugul muribund al Uniunii Sovietice.

CITEȘTE ȘI – McDonald’s se retrage din Rusia după 30 de ani

Deși marea majoritate a magazinelor din Rusia sunt închise, câteva magazine francizate au rămas deschise, profitând de popularitatea în creștere fulminantă a McDonald’s.

În weekend, au fost văzute cozi lungi la restaurantul din gara Leningradsky din Moscova, una dintre singurele filiale din capitală care a fost deschisă, după cum au arătat imaginile de pe rețelele de socializare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă