21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaImaginile luate din aer arată oameni transportați pe tărgi de la Azovstal

Imaginile luate din aer arată oameni transportați pe tărgi de la Azovstal

Imaginile aeriene difuzate marți (17 mai) par să arate oameni transportați pe tărgi, pe străzile orașului ucrainean asediat Mariupol, unde peste 250 de luptători ucraineni s-au predat forțelor ruse la oțelăria Azovstal.
Reuters nu a putut verifica în mod independent data filmării video și cine a fost mutat pe tărgi, dar locația videoclipului a fost confirmată prin amplasamentul pereților, al gardului și al căii ferate care se potrivesc cu imaginile din satelit ale fabricii.

Kievul a declarat marți că a ordonat evacuarea completă a garnizoanei, punând capăt aparent celei mai sângeroase bătălii din Europa, de multe decenii încoace.

Imaginile surprinse din aer prezintă oameni transportați cu tărgi din uzina Azovstal, fiind preluați de forțele ruse

Reuters a văzut autobuze părăsind oțelăria peste noapte și cinci dintre ele au ajuns în orașul Novoazovsk, aflat sub control rusesc, unde Moscova a spus că răniții vor fi tratați.

Rusia a declarat că cel puțin 256 de luptători ucraineni „și-au depus armele și s-au predat”, inclusiv 51 grav răniți. Ucraina a declarat că au plecat 264 de soldați, inclusiv 53 răniți.

Turcia, membru al NATO, a propus evacuarea pe mare a combatanţilor răniți ascunşi într-un combinat siderurgic din oraşul Mariupol, în sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al preşedintelui Tayyip Erdogan.

Ibrahim Kalin a declarat pentru Reuters, într-un interviu, că a discutat personal propunerea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, în urmă cu două săptămâni, şi că aceasta rămâne „pe masă”, deşi Moscova nu a fost de acord cu ea.

Conform planului, oamenii evacuaţi din vasta uzină siderurgică Azovstal vor fi duşi pe uscat în portul Berdiansk, care, la fel ca şi Mariupol, se află la Marea Azov, iar o navă turcească îi va duce prin Marea Neagră la Istanbul, a spus el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă