24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalFemei musulmane îmbrăcate în burqa, protestează în India

Femei musulmane îmbrăcate în burqa, protestează în India

Femei musulmane îmbrăcate în burqa, și nu numai, au ieșit pe străzile din India pentru a protesta împotriva recentei interziceri a hijabului în unele instituții din statul Karnataka din sud.

În estul orașului Kolkata, susținătorii și lucrătorii Partidului Congresului de opoziție din India s-au adunat cu bannere în fața casei guvernatorului și au ridicat sloganuri care condamnau actul de a interzice intrarea studenților care poartă hijab în statul condus de Partidul Bharatiya Janata al prim-ministrului Narendra Modi.

Femeile care poartă hijab în orașele Jaipur, Aligarh și Chennai au ieșit la proteste.

Săptămâna trecută, mai multe colegii ale statului au interzis intrarea fetelor musulmane care purtau hijab, invocând un ordin al ministerului educației, provocând proteste din partea părinților și studenților. Statul a ordonat să închidă școlile și colegiile timp de trei zile.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina

Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse s-au înregistrat într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina. Rusia sugerează că a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă