29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAustralienii sunt împărțiți în privința alegerilor de peste câteva zile

Australienii sunt împărțiți în privința alegerilor de peste câteva zile

Australienii rămân împărțiți în privința alegerilor de peste câteva zile, după cel mai recent sondaj național care arată că alegătorii sunt alarmați de creșterea costului vieții, schimbările climatice și impopularitatea prim-ministrului Scott Morrison drept probleme electorale cheie.

Australia merge sâmbătă la urne, iar sondajele publicate miercuri, au arătat cum coaliția liberal-națională a lui Morrison ar pierde în fața laburistei de centru-stânga, condusă de Anthony Albanese, punând capăt celor nouă ani de guvernare conservatoare.

Creșterea costurilor vieții a dominat ultimele perioade ale campaniei, alegătorii considerând-o drept cea mai critică problemă în unele sondaje.

Australienii sunt împărțiți înaintea alegerilor ce urmează, multele probleme influențând rezultatul acestui scrutin

Creșterea salariilor din Australia a crescut cu doar o fracțiune în ultimul trimestru, au arătat datele de miercuri, chiar dacă o înăsprire a pieței muncii și locurile record vacante au intensificat concurența pentru lucrători. Dar inflația prețurilor de consum a crescut de două ori mai repede decât salariile, menținând venitul real „în roșu”, în pericol.

Adăugându-se la instinctul prudent ce caracterizează ambele tabere politice înainte de alegeri, liderii ar putea speria alegătorii dacă vorbesc despre schimbări majore de politică într-un moment în care pandemia, războiul, inflația, schimbările climatice și o China din ce în ce mai asertivă i-au lăsat pe alegătorii australieni dornici de voci liniștitoare.

Alegerile federale din luna mai, din Australia, vor fi cel mai probabil, conform estimărilor, o cursă strânsă între Partidul Liberal-Național din actualul guvern și opoziție, reprezentată de Partidul Laburist.

Premierul australian Scott Morrison și liderul opoziției Anthony Albanese au început luni (11 aprilie) prima zi întreagă de campanie pentru alegerile generale federale din mai.

Guvernul premierului australian Scott Morrison ar putea pierde alegerile federale din mai, potrivit sondajelor publicate luni (11 aprilie), potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...

Exploratorii au descoperit cea mai adâncă epavă din lume, la șase kilometri sub Pacific

S-a descoperit cea mai adâncă epavă din lume care urmează să fie identificată și cercetată. Este vorba de USS Destroyer Escort Samuel B. Roberts...
00:00:38

VIDEO: Boris Johnson: „Anularea dreptului constituțional la avort, un mare pas înapoi”

Premierul britanic Boris Johnson, care a susținut declarații în timpul unei călătorii în Rwanda, a declarat că anularea de către Curtea Supremă a SUA...
Ultima oră
Pe aceeași temă