28 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeInternaționalAustralienii sunt împărțiți în privința alegerilor de peste câteva zile

Australienii sunt împărțiți în privința alegerilor de peste câteva zile

Australienii rămân împărțiți în privința alegerilor de peste câteva zile, după cel mai recent sondaj național care arată că alegătorii sunt alarmați de creșterea costului vieții, schimbările climatice și impopularitatea prim-ministrului Scott Morrison drept probleme electorale cheie.

Australia merge sâmbătă la urne, iar sondajele publicate miercuri, au arătat cum coaliția liberal-națională a lui Morrison ar pierde în fața laburistei de centru-stânga, condusă de Anthony Albanese, punând capăt celor nouă ani de guvernare conservatoare.

Creșterea costurilor vieții a dominat ultimele perioade ale campaniei, alegătorii considerând-o drept cea mai critică problemă în unele sondaje.

Australienii sunt împărțiți înaintea alegerilor ce urmează, multele probleme influențând rezultatul acestui scrutin

Creșterea salariilor din Australia a crescut cu doar o fracțiune în ultimul trimestru, au arătat datele de miercuri, chiar dacă o înăsprire a pieței muncii și locurile record vacante au intensificat concurența pentru lucrători. Dar inflația prețurilor de consum a crescut de două ori mai repede decât salariile, menținând venitul real „în roșu”, în pericol.

Adăugându-se la instinctul prudent ce caracterizează ambele tabere politice înainte de alegeri, liderii ar putea speria alegătorii dacă vorbesc despre schimbări majore de politică într-un moment în care pandemia, războiul, inflația, schimbările climatice și o China din ce în ce mai asertivă i-au lăsat pe alegătorii australieni dornici de voci liniștitoare.

Alegerile federale din luna mai, din Australia, vor fi cel mai probabil, conform estimărilor, o cursă strânsă între Partidul Liberal-Național din actualul guvern și opoziție, reprezentată de Partidul Laburist.

Premierul australian Scott Morrison și liderul opoziției Anthony Albanese au început luni (11 aprilie) prima zi întreagă de campanie pentru alegerile generale federale din mai.

Guvernul premierului australian Scott Morrison ar putea pierde alegerile federale din mai, potrivit sondajelor publicate luni (11 aprilie), potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum funcționa rețeaua de trafic de droguri din Buzău condusă de doi profesori. Anchetatorii, uimiți de schema complexă

Cei doi profesori din Buzău care au pus la punct o rețea de achiziție și vânzare de droguri au fost reținuți pe bază...

Gogonelele preparate în stil coreean. O gustare rapidă și delicioasă

Gogonelele verzi sunt de obicei conservate pentru iarnă, dar această rețetă este pentru cei care nu vor să aștepte prea mult timp înainte...

Care este secretul unor cartofi prăjiți delicioși. Ce trebuie să faci înainte de a-i pune în tigaie

Vrei să te bucuri de o porție de cartofi prăjiți foarte gustoși? Află care este secretul pentru a-i prepara, astfel încât la suprafață...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies