1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalVIDEO: Australia găsește o epavă a unei nave din cel de-Al Doilea...

VIDEO: Australia găsește o epavă a unei nave din cel de-Al Doilea Război Mondial

Ministrul australian al Apărării, Richard Marles, a declarat că a fost găsită epava unei nave comerciale japoneze, scufundată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nava SS Montevideo Maru s-a scufundat în iulie 1942, ucigând aproape 1.000 de soldați și civili australieni.

Exploratorii au găsit epava celui mai grav dezastru maritim din Australia. SS Montevideo Maru s-a scufundat în iulie 1942 în largul Filipinelor. Peste 1.000 de oameni – prizonieri de război australieni și civili din mai multe țări – au murit.

Nava comercială japoneză a fost torpilată de un submarin american, fără să știe că la bord se aflau prizonieri de război.

Căutările au fost conduse de o organizație non-profit de arheologie maritimă și de specialiști în prospecțiuni de mare adâncime.

“În această tragedie s-a înregistrat cea mai mare pierdere de vieți omenești australieni pe mare din istoria noastră. Și de atunci, absența unei locații a Montevideo Maru a reprezentat o afacere neîncheiată pentru familiile celor care și-au pierdut viața, până acum. Când, în sfârșit, aceste familii au o concluzie,” a spus Richard Marles, Ministrul australian al Apărării.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă