22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Artemis 1 de la NASA se pregătește pentru a treia încercare...

VIDEO: Artemis 1 de la NASA se pregătește pentru a treia încercare de lansare

Racheta lunară Artemis I a NASA a ieșit din clădirea de asamblare a vehiculelor cu puțin timp înainte de miezul nopții de joi (3 noiembrie) și s-a îndreptat spre rampa de lansare, în vederea pregătirii pentru o a treia încercare.

Racheta Space Launch System (SLS), cu 32 de etaje, care se deplasează lent, și capsula sa Orion vor rămâne parcate pe rampa de lansare 39B de la Centrul Spațial Kennedy al NASA în următoarele 10 zile, înainte de o lansare planificată pentru 14 noiembrie.

Siguranța și deteriorarea condițiilor meteorologice generate de uraganul Ian, au forțat agenția spațială să readucă uriașa rachetă în hangarul său luna trecută, după două încercări de lansare eșuate, la 29 august și 3 septembrie.

Noua fereastră de lansare de 69 de minute pentru misiunea Artemis I din 14 noiembrie, se deschide la ora 12:07 a.m. EST (04:07 GMT), cu oportunități de lansare de rezervă de două ore fiecare, stabilite pentru 16 și 19 noiembrie, a precizat NASA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă