7.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiVacanțele din 2023, rezervate încă de pe acum de români

Vacanțele din 2023, rezervate încă de pe acum de români

Românii sunt precauți și își rezervă vacanțele din 2023 încă de pe acum. Agențiile de turism au vânzări de trei ori mai mari față de aceeași perioadă a lui 2021.

Românii aleg diferite țări pentru 2023, precum Grecia, Bulgaria, Tunisia sau Egipt, dar mulți optează și pentru litoralul românesc. Reducerile tip early-booking sunt și de 50%, notează știrileprotv.

Cosmina deja și-a rezervat vacanța pentru anul viitor. Ea va pleca în Tunisia, împreună cu soțul și copilul lor de șase ani.

„Costul este de 1.800 euro pentru trei persoane. All inclusive la hotel de cinci stele, eu caut din timp aceste oferte și chiar am observat că locațiile unde mergeam în anii trecuți s-au dublat la preț,” spune Cosmina Dărab, turistă.

Egipt și Tunisia, destinațiile rezervate de români în luna octombrie

„De la început de octombrie avem rezervări charter pentru Egipt, Tunisia. În general vin rezervări de la familii cu copii sau persoane mai în vârstă. Creșteri în vânzări se simt luna aceasta și la pachetele pentru vacanțe în Bulgaria, Grecia și Turcia,” spune Oana Rusu, director agenție turism.

„Agențiile de turism înregistrează o creștere de circa 30% față de aceeași perioadă a anului precedent, față de luna octombrie a anului 2021. Un sejur pentru o persoană pornește undeva de la 200-300 de euro și poate să ajungă la 2.000-3.000 de euro sau mai mult dacă alegem în Antalya, un resort cunoscut de cinci stele,” spune Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministrul de interne francez vede Rusia principalul inamic al Franței

"Rusia este astăzi principalul inamic" al Franţei "în războiul informaţional, de agresivitate pe teritoriu", a susţinut marţi ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă