24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn ucrainean care a trecut ilegal granița în România va fi recuperat...

Un ucrainean care a trecut ilegal granița în România va fi recuperat de autorități

Un ucrainean în vârstă de 22 de ani care a trecut ilegal graniţa în România prin Munţii Maramureşului (aproximativ 1.900 metri altitudine) şi s-ar fi rătăcit urmează a fi recuperat de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga, conform agerpres.ro.

“Apelul venit prin 112 de la soţia băiatului de 22 ani rătăcit în munţi a mobilizat echipele Salvamont şi Poliţia de Frontieră. Acesta a plecat de ieri dimineaţa de acasă în urma primirii ordinului de încorporare şi i-a spus soţiei că va încerca să ajungă în România cu orice preţ. Băiatul nu a mai putut fi contactat azi, nu are semnal la telefon, e echipat de iarnă şi ultima locaţie pe care a obţinut-o soţia lui a fost acum trei ore, acesta fiind, se pare, deja în România, nu departe de zona de frontieră cu Ucraina”, a spus Dan Benga.

Conform acestuia, echipele mixte se pregătesc să urce pe munte pentru a-l recupera pe tânărul ucrainean.

“Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş şi o echipă a Poliţiei de Frontieră se pregătesc să urce pe munte pentru a verifica locaţia, asupra căreia avem dubii că ar fi exactă, iar pe urmă se va verifica valea pe care băiatul ar fi putut coborî, pe o distanţă de aproximativ 12 – 14 km. De asemenea, o echipă de suport a SPJ Salvamont Maramureş este în aşteptare şi va acţiona în caz de nevoie”, a adăugat Dan Benga.

Decât soldat în Ucraina, mai bine să ai dosar penal în România. Mii de ucraineni vin ilegal în România și sunt primiți cu brațele deschise

Câteva mii de bărbați ucraineni, care în mod normal ar trebui să participe la război, au câte un dosar penal în România, pentru trecerea ilegală a frontierei. Dar ei preferă să fie anchetați în România și chiar să ajungă să facă închisoare în România, decât să meargă la război în Ucraina.

Sighetu Marmației și Solotvino (Slatina) sunt două orașe de români, aflate, pe hartă, la vreo patru kilometri. Dar de fapt sunt mai aproape. La mijloc, între ele, este apa râului Tisa, adică granița dintre România și Ucraina. Din Solotvino, adică din Ucraina, dacă treci podul, ai intrat în România.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...

Jador și Oana Ciocan vor merge pe drumuri separate. “Da, m-am despărțit”

Despărțire șoc în showbiz-ul românesc. Artistul Jador și Oana Ciocan s-au despărțit, potrivit spuselor cântărețului. În lumea showbiz-ului românesc, Jador și Oana Ciocan au fost...

EURO 2024. Dan Negru reacționează în scandalul momentului: “Suntem de mâna a doua”

Dan Negru, vedeta de la Kanal D, a reacționat la scandalul momentului: faptul că PRO TV, televiziune cu 60 de milioane de euro profit...
Ultima oră
Pe aceeași temă