7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăȘtirile zileiUn tricou gigant cu Messi a fost înălțat în Argentina

Un tricou gigant cu Messi a fost înălțat în Argentina

Un tricou gigant cu Messi a fost înălțat și flutură în Argentina, în apropiere de orașul natal a lui Messi, Rosario.

În orașul argentinian Serodino – la aproximativ 55 mile (88 km) în afara orașului natal al lui Lionel Messi, Rosario – un imens, țesut manual, de 39 de picioare lățime pe 59 de picioare înălțime (12 metri lățime pe 18 metri înălțime) Tricoul lui Messi cu nr. 10 flutură în aer deasupra străzilor.

Tricoul de 39 de picioare lățime pe 59 de picioare înălțime (12 metri lățime pe 18 metri înălțime) a fost pus ca un omagiu adus Argentinei, care va juca duminică în Qatar cu Franța în marea finală.

Un tricou gigant cu Messi flutură în Argentina, iar primarul orașului Serodino este foarte emoționat de acest lucru

„ Mi se face pielea de găină”, a spus Juan Pio Drovetta, primarul orașului Serodino, adăugând că „La Scaloneta” – întrucât echipa este chemată printr-un semn din cap al antrenorului – luptă din greu pentru victorie.

„ În spatele acestui lucru este muncă, există inimă, există pumni, există sânge”, a spus el.

Meciul de duminică va fi a doua finală a Cupei Mondiale pentru Messi, care va căuta răzbunare după ce a pierdut cu 1-0 în fața Germaniei în finala Cupei Mondiale din Brazilia din 2014 și după eliminarea în optimile de finală, pe mâna Franței cu 4-3, la un thriller din Rusia, în 2018.

Finala Campionatului Mondial: Frața sau Argentina? Cine va câștiga duelul

La doar o zi până la finala Cupei Mondiale, o epidemie de gripă ar putea distruge șansele de victorie ale echipei franceze, iar lista celor absenți de la antrenamente este din ce în ce mai lungă.

Fundașii centrali Raphaël Varane și Ibrahima Konaté sunt ultimii care s-au îmbolnăvit de un nou virus, după ce Adrien Rabiot și Dayot Upamecano au fost nevoiți să lipsească din același motiv de la semifinala tensionată a Franței împotriva Marocului, notează Euronews.

Până în prezent, echipa medicală franceză a oferit puține detalii despre virusul care îi afectează pe „Les Bleus”, în afară de faptul că jucătorii afectați vor rămâne izolați până când se vor recupera, în încercarea de a opri răspândirea virusului de iarnă.

Argentina nu a fost afectată până acum de această criză și și-a continuat antrenamentele și pregătirile pentru finala de duminică.

Ambele echipe au mai câștigat turneul de două ori, astfel că duminică va fi o bătălie pentru a lua trofeul acasă pentru a treia oară, precum și șansa de a-și elimina adversarul din topul celor mai titrate trei echipe de la Cupa Mondială.

În prezent, Franța și Argentina se află la egalitate pe locul trei, cu câte două victorii fiecare, iar Brazilia este în frunte, cu cinci victorii la Cupa Mondială, urmată de Germania și Italia, ambele cu patru titluri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă