11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn spion rus a fost prins când încerca să provoace un dezastru...

Un spion rus a fost prins când încerca să provoace un dezastru ecologic la Odesa

Un spion rus a complotat pentru a provoca un dezastru ecologic la Odesa, susține Serviciul de securitate al Ucrainei.

Serviciul anunță că a reținut un agent al FSB-ului rus care spiona în portul de la Marea Neagră, potrivit Sky News, conform stiripesurse.ro.

Presupusul spion a fost acuzat că a încercat să identifice și să transmită coordonatele depozitelor în care se află substanțe toxice.

Acest lucru a fost făcut cu intenția de a permite rușilor să atace astfel de depozite cu rachete și drone pentru a provoca un dezastru ecologic, susțin ucrainenii.

Potrivit SBU, serviciul de securitate al Ucrainei, presupusul spion rus era student la Universitatea Odesa.

Presupusului informator i s-a cerut „să coopereze în secret în beneficiul Federației Ruse și să primească un „salariu” pentru asta de la serviciul special rus”, a precizat SBU.

Ancheta continuă și acuzatul riscă închisoare pe viață.

Rusia – Ucraina, ziua 666: Kremlinul amenință că rupe relațiile diplomatice cu SUA

Moscova ar putea să rupă legăturile diplomatice cu Statele Unite dacă Washingtonul confiscă activele ruseşti îngheţate ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, a anunţat ministrul de externe adjunct rus Serghei Riabkov.

”Suntem pregătiţi pentru orice scenariu, iar SUA nu trebuie să-şi facă iluzii că Rusia se agaţă cu ambele mâini, cum se spune, de relaţiile diplomatice cu acest stat”, a afirmat Riabkov, citat de agenţia de presă Interfax.

“Relaţiile diplomatice în sine nu sunt un totem care trebuie adorat, nu sunt o vacă sfântă de care toată lumea are grijă. Dar nu vom lua noi iniţiativa rupturii”, deoarece – a insistat Riabkov – Moscova înţelege că “Rusia şi SUA au un rol central în menţinerea securităţii şi stabilităţii strategice”, potrivit EFE.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Florian Robe, „călăul bebelușilor” de la Maternitatea Polizu, trimis în judecată. Este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară. Detalii șocante

Florian Robe, medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut prematur, deşi acesta trăia, a fost trimis în...

Ministerul Finanțelor lucrează la o nouă reformă fiscală. Când ar putea fi adoptată

Ministerul Finanţelor lucrează la diferite scenarii ale reformei fiscale cerute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar adoptarea ei ar trebui să aibă...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă