23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSocialJustițieUn procuror a ridicat sechestrul de pe hotelul Rex din Mamaia. Se...

Un procuror a ridicat sechestrul de pe hotelul Rex din Mamaia. Se pune în pericol recuperarea prejudiciului atât pentru creditorii privați cât și pentru ANAF

Un procuror din România a ridicat sechestrul care era aplicat pe hotelul Rex din Mamaia, ceea ce pune sub semnul întrebării recuperarea prejudiciului atât pentru creditorii privați cât și pentru ANAF.

Această situație este dezvăluită într-un articol publicat de Newsweek România sub titlul “Afacerea Rex Mamaia. Procurorul milostiv ridică sechestrul și lasă prejudiciile nerecuperate”. Articolul a fost publicat la data de 9 mai 2023.

Sechestrul fusese pus asupra celebrului hotel în contextul în care Carmen Adamescu, văduva omului de afaceri Dan Adamescu, este cercetată penal, de mai bine de cinci ani, într-un dosar de delapidare în formă continuată a companiei Unirea Shopping Center SRL. De aceea, procurorii puseseră sechestru pe toate conturile până la concurența sumei de 48 milioane de lei. Prin ordonanța de instituire a sechestrului, din anul 2018, procurorii puseseră sechestru inclusiv pe hotelul Rex din Mamaia și pe parcarea acestuia.

Dosarul în care Carmen Adamescu este acuzată de delapidare în formă continuată poartă numărul 1185/P/2018. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

“Prejudiciul reclamat la compania fostului miliardar, Dan Adamescu, Unirea Shopping Center SRL, reprezentată acum de fiul acestuia dintr-o altă căsătorie, Alexander Adamescu, este de nu mai puțin de 93,3 milioane lei (circa 19 milioane Euro)”, precizează Newsweek România.

Jurnaliștii precizează că un “procuror milostiv”, al cărui nume este deocamdată nedezvăluit, “nu numai că nu a trimis dosarul spre judecare unei instanțe de judecată, după cinci ani de la demararea investigației, dar a hotărât să ridice sechestrul pe hotelul Rex și parcarea acestuia”.

“Această pasivitate a organelor de urmărire penală de aproximativ 1 an de zile în soluționarea dosarului penal este, în mod vădit și indiscutabil, de natură a prejudicia interesele legitime ale Unirea Shopping Center SRL, nu doar prin raportare la dreptul subscrisei la recuperarea integrală a prejudiciului, dar și prin raportare la dreptul la liberul acces la justiție, și respectiv, la apărare“, subliniază compania Unirea Shopping Center SRL într-o cerere trimisă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina a pierdut la scor; Drulă a pierdut Lasconi

Ilustrație: Marian Avramescu Selecționata Ucrainei a pierdut la scor partida din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024 disputată contra...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Ce soluție adoptă azi coaliția de guvernare?

Astăzi, coaliția de guvernare are de luat o decizie grea privind data alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu susține în continuare varianta 15 sau 29 septembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă