15.2 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Un nou urs a apărut pe Transfăgărășan marți. Ce mesaj au transmis au dat autoritățile

Potrivit ISU Sibiu, incidentul a avut loc luni.

Autoritățile au trimis un mesaj de avertizare RO-Alert pe teritoriul localității Cârțișoara, în scopul informării și avertizării cetățenilor privind prezența unui urs pe DN7C, Transfăgărășan, la kilometrul 126.

„Atenție! A fost semnalată prezența unui urs pe DN7C, km 126 pe raza UAT Cârtișoara. Evitați zona, nu hrăniți animalul. În caz de pericol apelați 112″, scrie în mesajul transmis localnicilor.

La fața locului a ajuns și un echipaj al Jandarmeriei. Jandarmii nu au găsit animalul însă au rămas pe Transfăgărășan pentru a monitoriza zona.

„În urma sesizării apariţiei unui urs în zona Transfăgărășan, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, însă animalul nu a fost depistat la fața locului, acesta fiind lângă mediul său natural. Jandarmii monitorizează zona. Le recomandăm cetățenilor să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni, iar în cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor să solicite sprijinul prin SNUAU 112”, au transmis jandarmii.

Ultima oră
Pe aceeași temă