3.9 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeȘtirile zileiUn incendiu uriaș la un depozit de combustibil a ucis 15 persoane...

Un incendiu uriaș la un depozit de combustibil a ucis 15 persoane în Indonezia

Oficialii de la Jakarta au cerut o anchetă cu privire la un incendiu la un depozit de combustibil care a ucis 15 persoane în Indonezia.

Incendiul a început în jurul orei 20:00 (01:00 GMT) vineri (3 martie) de la o pompă de combustibil la depozitul Plumpang al companiei de stat Pertamina.

S-a răspândit rapid la casele din apropiere și a adus panică printre locuitorii din zona dens populată.

Zeci de răniți și peste o mie de persoane au fost strămutate, a declarat poliția sâmbătă (4 martie).

Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei, în timp ce parlamentul adoptă un nou cod penal drastic

Legislatorii indonezieni au adoptat în unanimitate un nou cod penal radical care interzice sexul în afara căsătoriei, ca parte a unei serii de schimbări despre care criticii spun că amenință drepturile omului și libertățile în această țară din Asia de Sud-Est, scrie CNN.

Noul cod, care se aplică, de asemenea, rezidenților străini și turiștilor, interzice coabitarea înainte de căsătorie, apostazia și prevede pedepse pentru insultarea președintelui sau exprimarea unor opinii contrare ideologiei naționale.

„Toți au fost de acord să ratifice (proiectul de modificări) în lege”, a declarat deputatul Bambang Wuryanto, care a condus comisia parlamentară însărcinată cu revizuirea codului din epoca colonială. „Vechiul cod aparține moștenirii olandeze … și nu mai este relevant”.

Cea mai mare națiune cu majoritate musulmană din lume, Indonezia a înregistrat o creștere a conservatorismului religios în ultimii ani. Legile islamice stricte sunt deja aplicate în unele părți ale țării, inclusiv în provincia semi-autonomă Aceh, unde alcoolul și jocurile de noroc sunt interzise.

Modificările aduse codului penal au alarmat nu numai apărătorii drepturilor omului, care au avertizat cu privire la potențialul lor de a înăbuși libertățile personale, ci și reprezentanții industriei de turism – care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la potențialul lor efect asupra turismului.

Într-o conferință de presă de marți, ministrul legii și al drepturilor omului, Yasonna Laoly, a declarat că nu este ușor pentru o țară multiculturală și multietnică să facă un cod penal care „să țină cont de toate interesele”.

El a declarat că speră ca indonezienii să înțeleagă că legiuitorii au făcut tot ce au putut pentru a răspunde „aspirațiilor publice” și a invitat părțile nemulțumite să depună un control judiciar la Curtea Constituțională.

În perioada premergătoare votului de marți, grupurile pentru drepturile omului și criticii au avertizat că noul cod va avea un „impact disproporționat asupra femeilor” și va restrânge și mai mult drepturile și libertățile omului în această țară cu peste 270 de milioane de locuitori.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă