7.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeȘtirile zileiUn copil a fost ucis într-un atac rusesc asupra unui spital-maternitate din...

Un copil a fost ucis într-un atac rusesc asupra unui spital-maternitate din sud-estul Ucrainei

Un copil nou-născut a fost ucis într-un atac rusesc cu rachetă care a lovit o maternitate din orașul Vilniansk, din sud-estul Ucrainei, miercuri (23 noiembrie), au declarat oficialii ucraineni.


Un video de la Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei arată salvatori care ajută oamenii să iasă din dărâmături, în regiunea Zaporojie.


Reuters a putut confirma locația videoclipului din clădirile care se potrivesc cu imaginile din zonă. Reuters nu a putut confirma în mod independent data la care au fost filmate videoclipurile, potrivit Reuters.

Un copil abia născut a fost ucis de un atac rusesc ce a lovit o maternitate din sud-estul Ucrainei, mama și medicul fiind salvați


Aceștia au spus că, la momentul atacului, o femeie cu un nou-născut și un medic se aflau într-o maternitate dintr-o clădire cu două etaje care a fost distrusă.


Doctorul și mama au fost salvați, dar bebelușul a murit, se spune în aplicația de mesagerie Telegram, sub fotografiile salvatorilor care căutau prin dărâmături, într-un un fum alb urcând pe cerul nopții.


Reuters nu a putut verifica imediat raportul în mod independent. Rusia nu a comentat imediat incidentul.

Armata rusă a bombardat o maternitate din Mariupol. Lavrov zice că de trei zile știa regia acestui film

Armata rusă a bombardat o maternitate din Mariupol. Cel puțin 17 persoane, inclusiv angajați și pacienți, au fost rănite după ce o maternitate din Mariupol a fost lovită de forțele ruse, au declarat miercuri oficiali ucraineni.

Imaginile de la fața locului arată cum femeile însărcinate, rănite, sunt transportate afară din zonă. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare și verificate de The Washington Post arată deteriorarea unei clinici. Acestea arată ferestre explodate și echipamente medicale distruse.

Consiliul municipal al Mariupol a declarat că distrugerea a fost „colosală.” Președintele Volodimir Zelenski a numit-o drept o „atrocitate.”

„Ce fel de țară este aceasta, Federația Rusă, care se teme de spitale și maternități și le distruge?” S-a întrebat Zelenski, în timp ce distribuia un video, miercuri seara. A vorbit în limba rusă, făcând un apel direct către ruși.

Bombardamentul a avut loc după ce Organizația Mondială a Sănătății a făcut un raport cu 18 bombardamente asupra unităților de sănătate din Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă