3.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaUn atac cu drone rusești a incendiat rafinăria de petrol Kremenchuk din...

Un atac cu drone rusești a incendiat rafinăria de petrol Kremenchuk din centrul Ucrainei

Un atac cu drone rusești, de joi, a incendiat rafinăria de petrol Kremenchuk din centrul Ucrainei și a întrerupt alimentarea cu energie electrică în trei sate, conform rfi.ro.

Rapoartele de pe câmpul de luptă au declarat că forțele ucrainene au respins atacurile rusești în sectoarele de pe linia frontului din est și nord-est, dar o rafinăria a fost bombardată și trei sate au fost lăsate fără electricitate.

Incendiul de la rafinăria Kremenciuk, pe care Moscova a vizat-o de mai multe ori și despre care guvernul de la Kiev spune că nu este operațională, a fost stins rapid, a declarat Filip Pronin, șeful administrației militare din regiunea Poltava. Amploarea pagubelor nu era clară.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că apărarea aeriană a doborât 18 din cele 20 de drone și o rachetă, lansate de Rusia în cursul nopții înainte ca acestea să ajungă la ținte, într-un atac care a urmărit să lovească infrastructura militară și critică.

„Punctul central al atacului a fost regiunea Poltava, a fost atacată în mai multe valuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuriy Ihnat, pentru televiziunea națională.

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat că trupele au respins opt atacuri rusești în apropiere de Kupiansk, în nord-est, cinci în apropiere de orașul Bakhmut din estul țării, distrus și deținut de forțele rusești, și cinci mai la sud, în apropiere de Avdiivka, un punct central al atacurilor rusești de la jumătatea lunii octombrie.

O înregistrare video postată de armata ucraineană a arătat forțele sale distrugând un sistem rusesc de aruncătoare de flăcări în apropiere de Avdiivka, un atac despre care a spus că a putut fi observat pe zeci de kilometri.

Sperietoarea “Dronelor de la Ceatalchioi,” ticluită de Blinken și Kuleba

Sperietoarea “Dronelor rusești de la Ceatalchioi” nu poate fi montată decât de un serviciu secret. Cine a avut interesul să compromită generalii armatei române?

Să fie oare Marian Hăpău, fost director general al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA), inițiatorul de “aur” al prăbușirii tablelor în pădure? Poate că FSB-ul lui Putin vrea să-l umilească pe “în civilul” Angel Tîlvăr, ministrul focșenean abramburici al apărării? Dușmanii lui Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, care ciocnesc cuburile de gheață în fiecare dimineață la Cotroceni? Sau tărășenia a fost pusă la cale de serviciile secrete ucrainiene? O ultimă variantă ar fi pura întâmplare.

Toate aceste întrebări și le-au pus raționaliștii societății românești, care nu s-au dus după fenta lui Dmîtro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, câștigător de facto al acțiunii din așezarea dobrogeană “în furculiță.” Cum, cine, unde, când? Știu că știți! Dar să urmărim filmul acțiunii și să identificăm cine face bani din parascovenia tablelor căzute peste copaci. E vorba de mulți bani.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Semnal de alarmă tras de medici! Urmează o epidemie în România

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la un început de o epidemie de rujeolă. Specialiștii susțin că poate da complicații neurologice foarte...
00:00:38

VIDEO. Accident de autobuz în Thailanda, soldat cu mai mulți morți

Un autobuz a pierdut controlul și s-a izbit de un copac în Thailanda, ucigând cel puțin 14 pasageri și rănind peste 20 de persoane,...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă