18.9 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalUn aeroport din Irak a fost atacat cu o dronă, șase persoane...

Un aeroport din Irak a fost atacat cu o dronă, șase persoane fiind ucise

Şase persoane au fost ucise luni într-un atac cu dronă asupra unui aeroport militar din Arbid, în regiunea Kurdistan din Irak, au declarat pentru Reuters un oficial local și o sursă din domeniul securității.

Forţele de securitate din Kurdistanul irakian au izolat zona, au anunţat sursele.

Arbid este un aeroport de mici dimensiuni, folosit pentru elicoptere. Obiectivul este situat la 50 km la est de oraşul Sulaimaniya, în nord-estul ţării, conform epicnews.ro.

Doi membri ai forţelor de securitate kurde au fost răniţi în atac şi au fost transportaţi de urgenţă la un spital militar din Sulaimaniya, în condiţii de securitate strictă, a precizat sursa din poliţie.

Poliţia a spus că identitatea persoanelor decedate este încă necunoscută.

Primele informații sugerează că o dronă turcească a fost folosită în atac împotriva unei ținte care ar aparține Partidului Muncitorilor din Kurdistan- PKK.

Turcia efectuează în mod regulat atacuri aeriene asupra militanților PKK din nordul Irakului și are zeci de avanposturi pe teritoriul irakian.

Anchetă, după ce o aeronavă a aterizat pe aeroportul Kogălniceanu fără să deschidă sistemul de roți

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

„Guvernul poate să-şi asume răspunderea pe un proiect de lege, nu pe un proiect de 70 de legi.”

"Pe fond, sigur că sunt multe probleme pe care şi eu le-aş fi atacat, dacă aş fi făcut politică la ora asta, pentru...

Băiat arestat pentru că a tăiat “copacul lui Robin Hood”. Avea 200 de ani

Poliția britanică a deschis o anchetă după tăierea arțarului și a spus că investighează infracțiunea ca pe un act de vandalism.  ...

Unul dintre adolescenții cu arsuri prin electrocutare, după ce a urcat pe vagonul unui tren, transferat la București. Cum se simte

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pacientul a fost transferat cu o ambulanţă SMURD de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies