13.5 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

TVR bună de plată în cazul omului de afaceri Alexander Adamescu


TVR a pierdut în instanță procesul cu omul de afaceri Alexander Adamescu.

Televiziunea publică va trebui să-i plătească daune morale de 20.000 de lei pentru că l-a prezentat drept condamnat la 4 ani de inchisoare, deși omul de afaceri nici măcar nu fusese trimis în judecată.

Judecătorul Bogdan Sebastian Gavrilă de la Judecătoria Sectorului 1 este cel care a dat soluția în acest caz.

„De câte ori nu ați văzut publicații hashtagiste, fane ale cătușelor, stabilind că un om este vinovat cu mult înainte ca o instanță sa-l condamne definitiv? Totuși, de data aceasta, situația este cu atât mai gravă, cu cât nu vorbim despre cine știe ce site #rezistent, ci despre însăși televiziunea publică – adică o instituție media cu evidente pretenții de respectabilitate și susținută din banii tuturor românilor.”, transmit cei de la m.luju.ro.

Miercuri, 15 septembrie 2021, Televiziunea Română a fost obligată de către judecătorul Bogdan Sebastian Gavrilă de la Judecatoria Sectorului 1 să-i plătească omului de afaceri Alexander Adamescu daune morale de 20.000 de lei pentru că într-o emisiune din ianuarie 2021 TVR l-a prezentat pe acesta drept un condamnat „fugar”, pe numele caruia s-ar fi emis un mandat european de arestare, ca urmare a pedepsei de 4 ani și 4 luni de închisoare primite de către Adamescu. Or, așa ceva este o enormitate, din moment ce atunci, în ianuarie 2021, fiul lui Dan Adamescu nici macar nu fusese trimis în judecată, DNA făcând această mutare abia în luna iunie a acestui an. Deci nici vorbă de vreo condamnare – nici măcar în prima instanță!, mai adaugă cei de la m.luju.ro.

Menționăm că Alexander Adamescu a fost apărat de către avocatul Marius Arizan din Baroul București.

Iată minuta sentinței din dosarul nr. 14666/299/2021:

„Admite în parte cererea.

Obligă pe pârăt să plătească reclamantului suma de 20000 lei cu titlu de despagubiri reprezentand daune morale. Obliga pe parat sa plateasca reclamantului suma de 3105 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica, azi, 15.09.2021”.

Cum s-a ajuns aici

La 28 ianuarie 2021, în emisiunea „Telejurnal”, TVR 1 a relatat că ministrul Justiției din acel moment, Stelian Ion, a discutat cu Amabasadorul Marii Britanii la București despre repatrierea lui Alexander Adamescu („fugarul”, asa cum l-a prezentat crainicul), pe motiv că pe numele omului de afaceri ar fi fost emis un mandat european de arestare, ca urmare a unei așa-zise condamnări de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Or, așa ceva este cât se poate de fals, din moment ce mandatul european de arestare a fost emis pe parcursul urmăririi penale, iar până în prezent nu exista vreo hotărâre de condamnare pe numele lui Alexander Adamescu.

Văzând așa, la 22 februarie 2021, omul de afaceri a trimis un drept la replică pe adresa de e-mail a TVR 1, însă televiziunea publică nu i-a dat curs solicitării nici până astăzi, după cum a precizat avocatul Marius Arizan pentru Lumea Justitiei.

Ultima oră
Pe aceeași temă