3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalTsunami observat în Samoa Americană

Tsunami observat în Samoa Americană

Un vulcan subacvatic de lângă Tonga a erupt sâmbătă 15 ianuarie, declanșând o avertizare de tsunami pentru mai multe țări insulare din Pacificul de Sud.

Valuri de tsunami au fost observate în capitala Tonga și în capitala Samoei Americane.

Erupția de la ora 04.10 GMT a vulcanului subacvatic Hunga Tonga-Hunga Ha’apai, situat la aproximativ 65 km nord de Nuku’alofa, a provocat un tsunami de 1,2 metri, a declarat Biroul de Meteorologie din Australia.

Agenția a spus că a continuat să monitorizeze situația, dar nu a fost emisă nicio amenințare de tsunami asupra continentului, insulelor sau teritoriilor Australiei.

Valuri de tsunami au fost observate de indicatori în capitala Tongană Nuku’alofa și la Pago Pago, capitala Samoei Americane, a transmis Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific.

Monitorul din SUA a anulat ulterior avertismentele pentru Samoa Americană și Hawaii, dar a spus că tsunami-ul rămâne o amenințare pentru părțile Pacificului din apropierea vulcanului.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă