AcasăInternaționalTrump înfrânt: Michelle Obama câștigă confruntarea directă

Trump înfrânt: Michelle Obama câștigă confruntarea directă

Cel mai recent sondaj Reuters/Ipsos arată că fosta Primă Doamnă, Michelle Obama, este singurul candidat ipotetic, viabil, care l-ar învinge pe Trump

La întrebarea legată de cine va câștiga alegerile din noiembrie din SUA, 40% dintre americani spun că Biden și tot 40% cred că Trump. Această egalitate între candidați este păstrată de la sfârșitul lunii mai 2024.

Întrebați despre meciurile ipotetice ale candidaților democrați împotriva lui Trump, 50% dintre alegătorii înregistrați spun că ar vota pentru Michelle Obama și doar 39% afirmă că îl preferă pe Trump, relatează Reuters.

Toți ceilalți candidați democrați ipotetici, fie au performanțe similare, fie mai proaste decât Biden împotriva lui Trump.

Vicepreședintele Kamala Harris câștigă ipotetic 42% dintre sufragiile alegătorilor, față de 43% ale lui Trump.

După dezbaterea televizată de la sediul CNN din Atlanta, din 27 iunie, Joe Biden (81 de ani) și Donald Trump (78 de ani), tot mai mulți democraţi solicită retragerea actualului președinte din cursa electorală. Vârsta și starea de sănătate reprezintă îngrijorările acestora care pun sub semnul întrebării capacitatea lui Biden de a conduce SUA până în 2029.

Câștigarea votului popular la nivel național, nu garantează automat funcția de președinte, pentru că, în SUA, vorbim despre un scrutin indirect prin intermediul marilor electori.

În 2016, de exemplu, Donald Trump a avut un procentaj mai mic de voturi populare (46%) comparativ cu Hillary Clinton (48%), dar a fost ales datorită numărului mai mare de mari electori, 304 față de 227.

Conform regulilor Partidului Democrat, există posibilitatea ca un alt candidat să fie ales, atât înainte, cât și după Convenția Democrată, planificată pentru 19 august. Atunci, va fi desemnat, oficial, candidatul pentru Casa Albă. Totuși, schimbarea candidatului după Convenție este puțin probabilă.

Practic, este foarte posibil, să nu se producă nici o modificare.

Joe Biden a obținut sprijinul a 90% din cei aproximativ 4.000 de delegați, implicați în alegerile primare ale democraților. În cadrul Convenției, aceștia urmează să-și exprime votul în favoarea lui Biden.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă