11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialEvenimentTrafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o măsură drastică, reținând doi inculpați sub acuzația de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Mai mult decât atât, unul dintre cei doi a fost reținut și pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Potrivit informațiilor obținute în urma actelor de urmărire penală, perioada vizată în anchetă cuprinde intervalul de timp dintre anii 2022 și aprilie 2024. În această perioadă, cei doi inculpați ar fi fost implicați într-o serie de activități ilegale legate de procurarea, deținerea și vânzarea de substanțe psihoactive, în special ADB-BUTINACA și ADB-4en-PINACA. Aceste substanțe, cunoscute pentru efectele lor periculoase asupra sănătății mintale și fizice, erau comercializate cu un preț simbolic de 10 lei pentru o doză.

De asemenea, pe parcursul anului 2024 unul dintre inculpați a deținut și comercializat și droguri de risc (canabis) către consumatori de pe raza județului Dolj, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate cantități de materii vegetale (fragmente uscate și muguri), substanță pulverulentă și sub formă de bulgări, mai multe obiecte purtând urme de substanță, țigarete confecționate artizanal, grindere și cântare de precizie,   precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile , a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă