5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiTimișoara primește căldură din această seară. În sfârșit, au semnat contractul!

Timișoara primește căldură din această seară. În sfârșit, au semnat contractul!

Timișoara primește căldură începând de joi seară, a anunțat primarul orașului Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook. Edilul a explicat că noul furnizor a semnat contractul cu Primăria, dar numai până luni, 1 noiembrie.

Edilul a precizat, joi, că a găsit o rezolvare de moment a crizei căldurii din Timișoara: un nou furnizor de gaz către Colterm, pentru a se putea relua termoficarea. Contractul însă este valabil până la 1 noiembrie, iar sistemul centralizat de termoficare va funcţiona la nivel minim.

Dominic Fritz: „Timișorenii vor avea căldură și apă în câteva ore”

”Acum câteva minute un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat şi Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea cãldurii şi apei calde în locuinţele timişorenilor şi în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore pânã când acest lucru se va simţi în calorifere. Din pãcate asta este doar o soluţie temporarã. Noul furnizor a acceptat sã semneze acest contract doar pânã luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitatã sistemul va funcţiona doar la un nivel minim”, a transmis Dominic Fritz într-un comunicat de presă. 

Timișoara primește căldură, dar situația e dramatică

Potrivit edilului, Consiliul Local Timişoara a alocat Colterm numai în această săptămână, 8,3 milioane de lei, scrie news.ro.

 ”Consiliul Local a alocat Colterm sãptãmâna aceastã încã 8,3 milioane de lei, pe lângã cele 142 de milioane de lei pe care le-am dat deja anul acesta, o sumã record. Dar explozia preţului la gaz la cote fãrã precedent în istorie a adus companiile de termoficare în România, oricum cu probleme uriaşe, într-o situaţie de pericol real. Tot bugetul local nu mai este suficient sã acopere aceste preţuri. Nici în Timişoara, nici în celelalte oraşe din ţarã care au aceeaşi problemã. Ieri s-a votat în parlament o lege care va acoperi 50% din creşterea preţului la gaz pentru CET-uri prin subvenţii de stat, un element important de soluţie”, mai transmite Fritz.

Dominic Fritz, despre criza energetică din România

„Dupã mai multe sãptãmâni de discuţii şi negocieri cu toţi marii furnizori de gaz şi câteva companii mai mici din România, constat cã dezorientarea din piaţa de gaz este enormã şi de abia începem sã realizãm magnitudinea crizei energetice în România. Vom continua – împreunã cu toţi care au fost în aceste zile de partea Timişoarei, cu toţi cei care ne-au sprijinit sã traversãm aceastã crizã – toate demersurile pe lângã Guvernul României, Parlament, Comisia Europeanã, astfel încât Timişoara şi celelalte oraşe cu termoficare publicã sã aibã furnizori şi resursele necesare pentru a nu transforma aceastã crizã energeticã într-una umanitarã. Timişorenii au suferit destul în ultimele zile”, mai scrie Fritz.

Cele mai citite

PSD și PNL încep să împartă funcțiile de secretari de stat în guvernul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a început activitatea la guvern, însă lucrurile din Coaliția PSD-PNL-UDMR încep să devină mai complicate. UDMR nu a participat alături de...

Cei care ne șterg numele

Eram obișnuiți anii trecuți să avem parte de fastul oficial și opulența culinară care marcau Ziua Națională. Acum pandemia a închis gura atât...

România ajunge în fața Curții de Justiție a UE din cauza poluării

România ajunge în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene din cauza nerespectării legislației europene privind aerul curat și emisiile industriale. Decizia luată de Comisia...
Ultima oră
Pe aceeași temă