17.8 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăȘtirile zileiCriza căldurii din Timișoara continuă. Noul furnizor a renunțat la contract

Criza căldurii din Timișoara continuă. Noul furnizor a renunțat la contract

Criza căldurii din Timișoara continuă după ce noul furnizor cu care Primăria ajunsese, inițial, la o înțelegere, s-a râzgândit. Anunțul a fost făcut de primarul Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook. 

Dominic Fritz  anunțat, joi dimineață, că furnizorul care urma să livreze gaz către Colterm și să asigure în acest fel căldura în casele oamenilor nu mai vrea să încheie contractul. 

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public”, a declarat primarul pe pagina sa de Facebook. 

Dominic Fritz, despre criza căldurii din Timișoara: „Situația este dramatică”

Edilul a precizat că a încercat imediat să ia legătura cu un alt furnizor dar procedura este destul de greoaie. „Am luat imediat legătura cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:02:05

VIDEO: Trump avertizează că ar putea urma „moarte şi distrugere” în SUA dacă este inculpat

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că ar putea urma „moarte şi distrugere” în SUA dacă este inculpat, la câteva ore după ce...

Uniunea Europeană amenință Belarusul cu noi sancțiuni dacă acceptă găzduirea armelor nucleare ruseşti

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a anunţat că UE este pregătită să adopte noi sancţiuni împotriva Belarusului dacă această ţară acceptă desfăşurarea unor arme...

Aproape 110.000 de români lucrează în companii americane

În România sunt prezente în acest moment 960 de companii americane, la care lucrează aproape 110.000 de persoane, a anunțat noua ambasadoare a Statelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă