5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiCriza căldurii din Timișoara continuă. Noul furnizor a renunțat la contract

Criza căldurii din Timișoara continuă. Noul furnizor a renunțat la contract

Criza căldurii din Timișoara continuă după ce noul furnizor cu care Primăria ajunsese, inițial, la o înțelegere, s-a râzgândit. Anunțul a fost făcut de primarul Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook. 

Dominic Fritz  anunțat, joi dimineață, că furnizorul care urma să livreze gaz către Colterm și să asigure în acest fel căldura în casele oamenilor nu mai vrea să încheie contractul. 

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înțelegere pentru un contract temporar că nu mai dorește să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluția temporară și și stabilisem că o putem comunica public”, a declarat primarul pe pagina sa de Facebook. 

Dominic Fritz, despre criza căldurii din Timișoara: „Situația este dramatică”

Edilul a precizat că a încercat imediat să ia legătura cu un alt furnizor dar procedura este destul de greoaie. „Am luat imediat legătura cu un alt furnizor cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seară de ieri, ca să nu îndure timișorenii încă o noapte în frig și ca să ne putem ține de cuvânt cu termenul agreat și anunțat. Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor pașilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopții am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm și așteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”.

Știu că situația este dramatică, frustrantă și înfiorătoare pentru toți cei afectați și nu există cuvinte să schimbe acest lucru. Îmi pare nespus de rău pentru toți cei care au de suferit acasă și în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile și imposibile să readucem normalitate și siguranță în această criză. Fac încă o dată un apel la furnizori să arate disponibilitate și umanitate pentru a alimenta Timișoara cu gaz”.

Cele mai citite

Covid-19. Nu mai este niciun județ în scenariul roșu

Cifrele Covid 19 arată tot mai bine. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost 1.149 de cazuri noi de COVID-19, sunt 66 de...

Exportul de gaze naturale din Rusia a scăzut în ultima lună

Exportul de gaze naturale din Rusia spre Europa a scăzut în luna noiembrie. Potrivit unui raport Gazprom, exporturile au crescut în primele 11 luni...

Revolut va acorda primele credite în trimestrul întâi al anului viitor

După lansarea Revolut bank din luna martia a acestui an, compania anunță că în primul trimestru al anului viitor va acorda și primele credite....
Ultima oră
Pe aceeași temă