11.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Timișoara intră în carantină de noapte în weekend. Cetățenii vor putea ieși din casă cu declarație

 

Noi restricții sunt impuse în Timișoara, după ce rata de infectare COVID-19 a depășit 4,49 la mia de locuitori.

Astfel, orașul va intra în weekend în carantina de noapte. Măsurile vizează și alte localități din județul Timiș.

Timișoara întră intr-un nou scenariu în care se reinstituie carantină de noapte în weekend, între orele 20.00 și 5.00. Se revine astfel la o parte din restricțiile cu care ne-am confruntat în această primăvară. Vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la orele 18.00.

Locuitorii din Timișoara se întorc la declarațiile pe proprie răspundere

În cazul în care vor dori să se deplaseze în intervalul orar în care este impusă carantina, timișorenii vor avea nevoie de declarația pe proprie răspundere. Aceasta poate fi descărcată AICI.

Carantină de noapte la final de săptămâna a fost instituită și la Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Dudeștii Noi, Partă, Pădureni, Sacosu Turcesc, Giulvaz și Jimbolia. Moravița și Bucovat întră complet în carantină după ce rată de infectare a depășit 7 la mie, scrie opiniatimisoarei.ro.

Ce restricții sunt impuse în carantina de weekend

Se interzice circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20 – 5, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuința/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afară localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistență persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, sunt obligați să își organizeze și să își desfășoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 5,00-18,00. în intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfășura activitatea de livrare la domiciliu.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Ultima oră
Pe aceeași temă