25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTatăl luptătorului marocan din Donețk condamnat la moarte cere o intervenție rapidă...

Tatăl luptătorului marocan din Donețk condamnat la moarte cere o intervenție rapidă pentru salvarea lui

Tatăl unui bărbat marocan, condamnat la moarte de către o instanță din autoproclamata Republică Populară Donețk (RPD) pentru acuzații de mercenariat, a cerut țării sale luni (27 iunie) să inițieze un dialog cu autoritățile pro-rusești din Donețk pentru a ajuta la eliberarea fiului său.


Tahar Saadoun a spus că, deși Rabatul nu a recunoscut RPD, ar trebui să găsească canale pentru a comunica cu autoritățile de acolo cu privire la fiul său, Brahim Saadoun, în vârstă de 21 de ani.


El a fost găsit vinovat luna trecută de „activități mercenare și de săvârșirea de acțiuni care vizează preluarea puterii și răsturnarea ordinii constituționale” a RPD împreună cu doi britanici, Aiden Aslin și Shaun Pinner. Cei trei bărbați au fost capturați în timp ce luptau pentru Ucraina împotriva Rusiei și a forțelor susținute de Rusia, conform Reuters.

Tatăl luptătorului marocan din Donețk vrea accesul avocaților ruși și internaționali la proces în faza de apel a acestuia


Tatăl a cerut autorităților ruse și instanței din Donețk să permită avocaților ruși și internaționali să se alăture procesului pentru apărarea fiului său în faza de apel.


Fiul său, care avea naționalitate ucraineană, a semnat un contract cu armata ucraineană înainte de izbucnirea războiului, ca o condiție prealabilă pentru a urma studii aerospațiale la o universitate din Kiev, a spus el.


Ministerul marocan de externe nu a răspuns unei solicitări de comentarii privind cazul lui Brahim Saadoun.

Marocanul prins și condamnat la moarte în Donețk poate vorbi cu rudele sale

Marocanul care a fost recent prins și apoi condamnat la moarte în regiunea Donețk din Ucraina a primit permisiunea de a vorbi cu rudele sale.

Un cetăţean marocan capturat şi condamnat la moarte de un tribunal din teritoriile ucrainene controlate de Rusia a primit permisiunea de a vorbi cu rudele sale, relatează agenţia rusă de ştiri RIA Novosti, citând un oficial din autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD). Marocanul a fost făcut prizonier în timpul luptelor din Ucraina.

Saaudun Brahim, în vârstă de 21 de ani, a fost capturat de ruşi şi a fost acuzat că este mercenar alături de britanicii Aiden Aslin şi Shaun Pinner.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Piața de investiții imobiliare a crescut în prima jumătate a anului, studiu

Prima jumătate a lui 2022 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de 336milioane de euro în România, cu aproximativ 13% peste nivelul...

A murit miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, unul dintre bogații Indiei

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit "Warren Buffett al Indiei" şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică...

Peste 2.600 noi cazuri de COVID. Mai puține decât ieri

2.651 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 mai puţine faţă de ziua anterioară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă