25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMarocanul prins și condamnat la moarte în Donețk poate vorbi cu rudele...

Marocanul prins și condamnat la moarte în Donețk poate vorbi cu rudele sale

Marocanul care a fost recent prins și apoi condamnat la moarte în regiunea Donețk din Ucraina a primit permisiunea de a vorbi cu rudele sale.

Un cetăţean marocan capturat şi condamnat la moarte de un tribunal din teritoriile ucrainene controlate de Rusia a primit permisiunea de a vorbi cu rudele sale, relatează agenţia rusă de ştiri RIA Novosti, citând un oficial din autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD). Marocanul a fost făcut prizonier în timpul luptelor din Ucraina.

Saaudun Brahim, în vârstă de 21 de ani, a fost capturat de ruşi şi a fost acuzat că este mercenar alături de britanicii Aiden Aslin şi Shaun Pinner.

Marocanul condamnat la moarte în Donețk va putea vorbi cu rudele sale după ce a fost găsit vinovat de activități de mercenariat

Bărbaţii au fost condamnaţi la moarte după ce au fost găsiţi vinovaţi de „activităţi de mercenariat şi de comiterea de acţiuni menite să acapareze puterea şi să răstoarne ordinea constituţională a RPD„, a declarat agenţia de presă Interfax, care a citat un oficial al tribunalului, potrivit alephnews.ro.

Brahim, care are la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a face apel la sentinţă, a primit permisiunea să vorbească cu rudele sale. Solicitarea a fost făcută prin intermediul avocaţilor.

„Din câte ştiu, această cerere a fost aprobată„, a declarat Natalya Nikonorova, ministrul de externe al DNR, potrivit Sky Newscare citează agenţia RIA Novosti.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că cei doi britanici și un marocan condamnați la moarte joi în Republica Populară Donețk (RPD) au comis crime pe teritoriul statului autoproclamat care încearcă să se desprindă de Ucraina.

Lavrov a declarat: „Nu am mai fost în stare să fac nimic. În acest moment, procesele pe care le-ați menționat se desfășoară în baza legislației Republicii Populare Donețk, deoarece crimele în cauză au fost comise pe teritoriul RPD”.

RPD, unde forțele separatiste au început o campanie militară pentru a se desprinde de Ucraina cu sprijinul Moscovei în 2014, este recunoscută la nivel internațional ca parte a Ucrainei.

Dintre statele membre ale Națiunilor Unite, doar Rusia recunoaște ca RPD independentă întreaga provincie ucraineană Donețk, mare parte din aceasta rămânând sub control ucrainean.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Noua idee a lui Kissinger: Ucraina ar trebui tratată ca membru NATO

Henry Kissinger a declarat într-un interviu acordat Wall Street Journal că, după modul în care Rusia s-a comportat în Ucraina, "acum consider că Ucraina trebuie să...
00:01:08

VIDEO: Ierusalim – Atac armat asupra unui autobuz plin cu evrei

Un bărbat înarmat a rănit duminică șapte persoane care se aflau la bordul unui autobuz ce transporta evrei în Orașul Vechi din Ierusalim, au...

Noua idee a lui Kissinger: Ucraina ar trebui tratată ca membru NATO

Henry Kissinger a declarat într-un interviu acordat Wall Street Journal că, după modul în care Rusia s-a comportat în Ucraina, "acum consider că Ucraina trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă