16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSocialJustițieTatăl copilului de 7 ani care a intrat în curtea şcolii cu...

Tatăl copilului de 7 ani care a intrat în curtea şcolii cu o armă de tip airsoft a fost amendat cu 5.000 de lei

Tatăl copilului în vârstă de 7 ani care a intrat în curtea şcolii cu o armă de tip airsoft a fost amendat cu 5.000 de lei, iar arma a fost confiscată, a informat, joi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Arma, nefuncţională şi fără muniţie, era deţinută la domiciliu de tatăl minorului.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deţinut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), nefuncţională, de agrement şi fără muniţie, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, s-a aplicat sancţiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Un elev de clasa întâi a introdus miercuri în incinta şcolii unde învaţă, în municipiul Constanţa, o armă cu lunetă de tip airsoft, directorul şcolii alertând joi Poliţia.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, elevul nu avea cursuri în perioada respectivă şi venise cu arma în curtea instituţiei de învăţământ ca să se joace cu alţi copii.

„Un elev de clasa întâi care nu avea cursuri în perioada respectivă a venit într-o pauză, cu gândul de a se juca cu alţi copii în curtea şcolii. În acest sens, a avut asupra lui o armă, de agrement se numeşte, din ceea ce mi-au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, de tip airsoft, care nu necesită autorizare. Arma nu era funcţională şi scopul declarat al copilului era acela de a veni să se joace cu alţi copii”, a spus reprezentantul IŞJ Constanţa.

Un profesor de educaţie fizică care era pe terenul de sport a luat arma şi a dus-o în şcoală, fiind încuiată într-un cabinet până a doua zi, când a fost sesizată Poliţia.

„Primele măsuri care au fost luate sunt (…) asigurarea perimetrului unităţii de învăţământ, cu celeritate identificarea unei soluţii pentru rezolvarea pazei în unitatea de învăţământ, o comunicare eficientizată şi o procedură în acest sens, care să ne dea posibilitatea să aflăm în timp util şi să luăm măsurile necesare”, a declarat inspectorul general şcolar. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Trafic feroviar întrerupt – Patru trenuri au staționat peste noapte

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar de călători a fost întrerupt în cursul nopţii pe Magistrala 200,...

Deputatul Alfred Simonis vrea să candideze pentru Primăria Timișoarei

Deputatul Alfred Simonis a fost reales în funcția de președinte al filialei PSD Timiș și a anunțat că va candida, în interiorul PSD, pentru...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies