1.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialJustițieTatăl copilului de 7 ani care a intrat în curtea şcolii cu...

Tatăl copilului de 7 ani care a intrat în curtea şcolii cu o armă de tip airsoft a fost amendat cu 5.000 de lei

Tatăl copilului în vârstă de 7 ani care a intrat în curtea şcolii cu o armă de tip airsoft a fost amendat cu 5.000 de lei, iar arma a fost confiscată, a informat, joi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Arma, nefuncţională şi fără muniţie, era deţinută la domiciliu de tatăl minorului.

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tatăl minorului ar fi deţinut la domiciliu arma de tip airsoft (neletală şi nesupusă autorizării), nefuncţională, de agrement şi fără muniţie, pe care nu ar fi asigurat-o corespunzător, încălcând prevederile art. 61 din Legea 295/2004. Astfel, acesta a fost sancţionat contravenţional, conform art. 130, alin. 1, lit. d, din Legea 295/2004, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Totodată, s-a aplicat sancţiunea complementară a ridicării armei în vederea confiscării, conform art. 130, alin. 2, lit. c, din Legea 295/2004”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Un elev de clasa întâi a introdus miercuri în incinta şcolii unde învaţă, în municipiul Constanţa, o armă cu lunetă de tip airsoft, directorul şcolii alertând joi Poliţia.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, elevul nu avea cursuri în perioada respectivă şi venise cu arma în curtea instituţiei de învăţământ ca să se joace cu alţi copii.

„Un elev de clasa întâi care nu avea cursuri în perioada respectivă a venit într-o pauză, cu gândul de a se juca cu alţi copii în curtea şcolii. În acest sens, a avut asupra lui o armă, de agrement se numeşte, din ceea ce mi-au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, de tip airsoft, care nu necesită autorizare. Arma nu era funcţională şi scopul declarat al copilului era acela de a veni să se joace cu alţi copii”, a spus reprezentantul IŞJ Constanţa.

Un profesor de educaţie fizică care era pe terenul de sport a luat arma şi a dus-o în şcoală, fiind încuiată într-un cabinet până a doua zi, când a fost sesizată Poliţia.

„Primele măsuri care au fost luate sunt (…) asigurarea perimetrului unităţii de învăţământ, cu celeritate identificarea unei soluţii pentru rezolvarea pazei în unitatea de învăţământ, o comunicare eficientizată şi o procedură în acest sens, care să ne dea posibilitatea să aflăm în timp util şi să luăm măsurile necesare”, a declarat inspectorul general şcolar. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...
00:00:52

VIDEO. Hilary Clinton vorbește despre egalitatea de gen la COP28

Luând cuvântul luni, 4 decembrie, în cadrul COP28 de la Dubai, fostul secretar de stat american Hilary Clinton a declarat în cadrul conferinței că...

Imprimantele – la ce trebuie să fim atenți în activitatea noastră

Imprimantele au devenit un pilon central în mediul de lucru contemporan, fiind unelte esențiale în procesele de birou, în special într-o lume în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă