36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialJustițieTânăr căutat de Croația pentru trafic de migranţi, prins de poliţişti români

Tânăr căutat de Croația pentru trafic de migranţi, prins de poliţişti români

Polițiștii din Vâlcea au prins un bărbat căutat de Croaţia pentru trafic de migranţi.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea au anunțat arestul unui bărbat anchetat în Croația pentru traficul de migranți, pe o stradă din orașul Horezu.

Potrivit autorităților, bărbatul a fost condus la secția de poliție, după ce acesta a fost depistat, cu ajutorul aplicaţiei EDAC, că era dat în urmărire internaţională de autorităţile croate. Băebatul a fost prins în timp ce transporta opt migranţi care doreau să ajungă în ţări din vestul Europei. Barbatul a aprimit suma de 1.000 de euro de persoană.

Bărbatul a fost preluat de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a dispus reţinerea acestuia, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Eduard Văduva, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea

În continuare, bărbatul va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Piteşti pentru dispunerea măsurii arestării preventive, până la finalizarea procedurilor de extrădare.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă