19.5 C
București
duminică, 11 iunie 2023
AcasăInternaționalSUA vrea să stopeze testele balistice efectuate de armata Coreei de Nord

SUA vrea să stopeze testele balistice efectuate de armata Coreei de Nord

SUA vrea ca activitățile militare, dispuse prin testele balistice efectuate de armata Coreei de Nord, să fie oprite.

Emisarul SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, a cerut, luni, Coreei de Nord să înceteze „activităţile destabilizatoare” şi să iniţieze dialogul, în contextul în care armata nord-coreeană tocmai a efectuat noi teste balistice.

Sung Kim, reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, a discutat luni, prin videoconferinţă, cu oficiali din Coreea de Sud şi Japonia. „Sung Kim a exprimat preocupări privind testele balistice nord-coreene, argumentând că încalcă numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU”, conform Departamentului de Stat de la Washington, transmite epicnews.ro.

Diplomatul american a condamnat „acţiunile ilegale şi destabilizatoare” ale regimului Kim Jong-Un şi a reafirmat „angajamentul SUA în sensul denuclearizării complete a Peninsulei Coreea şi pentru apărarea aliaţilor”, precizează Departamentul de Stat, potrivit publicaţiei The Hill.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, crede că testele balistice realizate de armata Coreei de Nord sunt destabilizatoare

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a catalogat vineri testele balistice nord-coreene drept „profund destabilizatoare”.

Între timp, Coreea de Nord a efectuat luni noi teste cu rachete. Armata sud-coreeană a constatat că două rachete nord-coreene cu rază scurtă de acţiune au fost lansate din zona Sunan, potrivit agenţiei Associated Press.

Coreea de Nord a testat, pe 5, 11 şi 14 ianuarie, rachete hipersonice, într-o demonstraţie de forţă pe fondul tensiunilor cu Statele Unite.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă