29.2 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSUA anunță că va acționa împotriva Rusiei, dacă această țară va ataca...

SUA anunță că va acționa împotriva Rusiei, dacă această țară va ataca Ucraina

Secretarul de stat Antony Blinken a avertizat că „vor exista consecințe” din partea Statelor Unite, împotriva Rusiei, dacă Rusia va ataca Ucraina.

Într-un interviu acordat, duminică, 11 aprilie 2021, pentru un canal de televiziune din SUA, secretarul de stat Blinken a precizat că situația dintre Rusia și Ucraina este acum chiar mai tensionată decât cea din anul 2014, când Rusia a atacat pentru prima dată Ucraina și a ocupat peninsula Crimeea.

„La frontieră sunt staționate mai multe trupe ruseşti decât oricând din 2014, la momentul primei invazii”, a subliniat secretarul de stat Blinken.

Ucraina beneficiază de sprijin din partea SUA și participă la unele exerciții militare conduse de SUA, întrucât este stat partener cu NATO.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vicepreședinta Comisiei Europene vine în România pentru a discuta despre libertatea presei

Vicepreședinta Comisiei Europene, Vĕra Jourová, vine în România pentru a discuta despre libertatea presei. Vizita în România este programată în perioada 27 - 28...
00:00:42

VIDEO: NATO „se blindează”. Crește forța de reacție rapidă – De la 40.000 de militari, la peste 300.000

NATO va crește masiv numărul forțelor sale aflate în stare de pregătire ridicată la peste 300.000, a declarat luni, 27 iunie, secretarul general Jens...

1 din 3 zboruri din iunie este afectat de anulare sau modificarea orarului de zbor. Ce soluții sunt

La aproape jumătate de an de la finalul pandemiei și ridicarea tuturor restricțiilor, industria turismului încă mai suferă de pe urma efectelor pandemice și...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU