6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA au afirmat că au dat Ucrainei muniție de calibru mic provenind...

SUA au afirmat că au dat Ucrainei muniție de calibru mic provenind din Iran

Statele Unite(SUA) au anunţat miercuri că au furnizat Ucrainei muniţie de calibru mic care a fost confiscată în timpul transferului acesteia din Iran către rebelii houthi din Yemen, pe care Teheranul îi sprijină, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Anunţul survine într-un moment în care sprijinul pentru Ucraina este puternic criticat de parlamentarii de dreapta din Statele Unite, iar un ajutor semnificativ din partea Washingtonului către Kiev a devenit victimă a acordului temporar de evitare a paraliziei bugetului federal, încheiat în ultimul moment săptămâna trecută.

Statele Unite au transferat luni “aproximativ 1,1 milioane de cartuşe de muniţie de 7,62 mm către forţele armate ucrainene”, a declarat într-un comunicat comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Aceste muniţii au fost confiscate de marina americană în decembrie 2022, în timp ce erau transferate către rebelii houthi din Yemen de către Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a explicat CENTCOM, transfer ce încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU.

“Guvernul SUA a intrat în posesia lor în iulie 2023 printr-o cerere de confiscare de bunuri din partea Departamentului de Justiţie” împotriva Gardienilor Revoluţiei, a adăugat această sursă.

Departamentul american al Apărării a declarat marţi că SUA ar putea continua să satisfacă nevoile militare ale Ucrainei “pentru încă ceva timp” prin ajutoarele deja aprobate, dar că va necesita acordul congresmenilor pentru a putea face acest lucru pe termen mai lung.

Camera Reprezentanţilor este însă cufundată în haos după înlăturarea, luni, a preşedintelui său republican, la iniţiativa membrilor propriului partid, făcând nesigură adoptarea oricărui nou ajutor destinat Ucrainei.

Washingtonul a promis să acorde Kievului un ajutor militar în valoare de peste 43 de miliarde de dolari de când Rusia şi-a invadat vecinul în februarie 2022, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din ajutorul internaţional în acest domeniu

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă