24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiSoldat ucrainean: „Nu vom renunța la Bahmut”   

Soldat ucrainean: „Nu vom renunța la Bahmut”   

Pe oricare soldat ucrainean aflat pe front întrebat, acesta declară că rezistă și că „ nu vom renunța la Bahmut”.

Pe măsură ce forțele ruse și-au înaintat drumul de câteva săptămâni pentru a încercui și captura orașul Bahmut din estul Ucrainei, obuzele au lovit și așezarea vecină Chasiv Yar. Un soldat al unei unități a armatei ucrainene de acolo a spus că Ucraina va păstra Bahmut cât mai mult posibil.

Un supermarket a luat foc luni (27 februarie), iar în oraș se auzeau explozii constante.

Capturarea orașului Bahmut, scena unora dintre cele mai sângeroase bătălii ale războiului, ar fi primul premiu major al Rusiei în mai bine de șase luni.

Ar deschide calea pentru preluarea ultimelor centre urbane rămase în regiunea Donețk, una dintre cele patru pretenții ale Moscovei că le-a anexat în „operațiunea sa militară specială” din Ucraina.

Zelenski recunoaște că situația trupelor sale la Bahmut devine foarte dificilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis luni seara că situaţia trupelor sale în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, devine foarte dificilă, relatează AFP şi Reuters.

„Situaţia devine din ce în ce mai complicată”, a declarat preşedintele ucrainean în mesajul său adresat zilnic. „Inamicul distruge sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile”, a adăugat el, numindu-i „adevăraţi eroi” pe soldaţii ucraineni implicaţi în această luptă, potrivit agerpres.ro.

El a menţionat că ţara sa îşi poate apăra cerul numai dacă încetează un „tabu al aviaţiei”. „Piloţii noştri şi unităţile antiaeriene şi alţi experţi ai forţele noastre aeriene fac o treabă grozavă”, a spus el. „Dar vom fi capabili să ne protejăm complet cerul atunci când acest tabu al aviaţiei va fi pe deplin ridicat în relaţiile cu partenerii noştri”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Ucraina declară că încă deține controlul asupra orașului Bahmut

Armata din Ucraina susţine că menţine controlul în Bahmut, oraş esenţial din estul ţării care se află de mai multe săptămâni în centrul unor confruntări dure cu forţele ruse, relatează DPA.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă