17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaZelenski recunoaște că situația trupelor sale la Bahmut devine foarte dificilă

Zelenski recunoaște că situația trupelor sale la Bahmut devine foarte dificilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis luni seara că situaţia trupelor sale în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, devine foarte dificilă, relatează AFP şi Reuters.

“Situaţia devine din ce în ce mai complicată”, a declarat preşedintele ucrainean în mesajul său adresat zilnic. “Inamicul distruge sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile”, a adăugat el, numindu-i “adevăraţi eroi” pe soldaţii ucraineni implicaţi în această luptă, potrivit agerpres.ro.

El a menţionat că ţara sa îşi poate apăra cerul numai dacă încetează un “tabu al aviaţiei”. “Piloţii noştri şi unităţile antiaeriene şi alţi experţi ai forţele noastre aeriene fac o treabă grozavă”, a spus el. “Dar vom fi capabili să ne protejăm complet cerul atunci când acest tabu al aviaţiei va fi pe deplin ridicat în relaţiile cu partenerii noştri”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Ucraina declară că încă deține controlul asupra orașului Bahmut

Armata din Ucraina susţine că menţine controlul în Bahmut, oraş esenţial din estul ţării care se află de mai multe săptămâni în centrul unor confruntări dure cu forţele ruse, relatează DPA.

„În ciuda presiunii constante a inamicului, deţinem în continuare controlul în Bahmut şi luăm măsuri pentru a stabiliza linia frontului în jurul acestui oraş”, i-a transmis comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, şefului Statului Major al SUA, Mark Milley, într-o discuţie telefonică.

El a mai spus că situaţia în regiunea Doneţk din estul Ucrainei este tensionată şi că Moscova lansează în zonă până la 50 de atacuri pe zi.

Zalujnîi a precizat de asemenea că au loc lupte intense în jurul oraşelor Vuhledar şi Marinka.

„În unele secţiuni ale frontului, am reuşit să recuperăm poziţii pierdute anterior şi să stabilim un avanpost acolo”, a explicat el, potrivit agerpres.ro.

Ucraina are încă controlul asupra orașului Bahmut, șeful armatei ucrainene mulțumind americanilor pentru sprijinul acordat

Comandantul-şef a declarat totodată că forţele ucrainene au nevoie de o putere de foc solidă, ceea ce înseamnă suficiente arme şi muniţie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă