27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialSesiune plenară în Parlamentul European, pentru joi, de Ziua Holocaustului

Sesiune plenară în Parlamentul European, pentru joi, de Ziua Holocaustului

Parlamentul European va organiza joi o sesiune plenară specială consacrată pentru Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului, prilej cu care Margot Friedlander, în vârstă de 100 ani şi supravieţuitoare a Holocaustului, se va adresa eurodeputaţilor, informează un comunicat al PE.

La 77 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist de la Auschwitz (27 ianuarie 1945), eurodeputaţii vor marca Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului.

Ceremonia va fi deschisă la ora locală 12:30 (13:30 ora României), cu un discurs al preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, urmat de un interludiu muzical.

Supravieţuitoarea Holocaustului Margot Friedlander se va adresa apoi eurodeputaţilor.

Comemorarea se va încheia cu un minut de reculegere în memoria victimelor Holocaustului şi de un al doilea interludiu muzical, precizează agerpres.ro.

Parlamentul European o va omagia, de Ziua internațională a Holocaustului, pe Margot Friedlander, supraviețuitoare a lagărelor naziste

Margot Friedlander s-a născut în 1921 la Berlin. În 1943, mama şi fratele ei au fost deportaţi la Auschwitz, unde au fost ucişi. O vreme ea a reuşit să se ascundă, dar a fost găsită în 1944 şi deportată în lagărul de concentrare Theresienstadt.

Ea a fost singurul membru al familiei sale care a supravieţuit. Împreună cu soţul său, Adolph Friedlander, pe care l-a cunoscut la Berlin şi l-a întâlnit din nou la Theresiensadt, Margot s-a mutat în SUA în 1946. Ea s-a mutat înapoi la Berlin în 2010.

Margot Friedlander călătoreşte încă în Germania, povestindu-şi experienţa de viaţă, în special în şcoli. „Tinerii mă ascultă cu interes”, a spus ea într-un interviu. „Am primit – nu ştiu – o mie de scrisori. Vorbesc în numele celor care nu pot vorbi. Şi nu doar în numele celor şase milioane de evrei. Vorbesc în numele tuturor celor care au fost ucişi şi care au suferit”, a adăugat ea.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Italia: Mai multe femei tinere, folosite pentru a păcăli bărbați în vârstă. Prejudiciile se ridică la 1 milion de euro

Femeile tinere au fost folosite într-o înșelătorie amoroasă pentru a păcăli bărbați italieni în vârstă. Prejudiciul cauzat ajunge la un milion de euro, spune...

Vreme caldă astăzi în București

În zona municipiului București vremea va fi frumoasă astăzi, dar călduroasă, potrivit prognozei transmise cotidianului “România liberă” de către Agenția Națională de Meteorologie (ANM). Cerul...
00:00:59

VIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele provocate de forțele...
Ultima oră
Pe aceeași temă